Ga direct naar: Hoofdinhoud
Mobina Galore

Mobina Galore: een nieuwe generatie punk

AuteurIrine Tayari

10 jaar in de punk scene

Mobina Galore
Dwayne Larson

Mobina Galore is inmiddels al meer dan 10 jaar bekend in de punk scene. Ze maken punk zonder poespas. Het avontuur van Jenna (zangeres en gitarist) en Marica (drummer en zanger) begon bij een ontmoeting op een wilde dronken avond die doorging tot in de vroege ochtenduurtjes. Deze avond/ochtend was het begin van een muzikale match. Ze begonnen met jammen in Jenna’s jam-ruimte en zetten hun gezamenlijke punk power na een tijd om in het maken van eigen muziek.

Releases

Mobina Galore
Jez Pennington

Het debuutalbum 'Cities Away' (2014) verpakte de veelheid van levensovergangen in een slimme, rommelige container van onverbloemde powerpunk. Hun tweede album 'Feeling Disconnected' (2017) ging over het gevoel van isolatie. Het album is alleen opgenomen met drums en gitaar met als doel  het overbrengen van de rauwe akoestische intensiteit van hun liveshow. In 2022 bracht Mobina Galore hun eerste live album 'Live From Park Theater' (2020) uit, deze is opgenomen aan het begin van de COVID pandemie in Park Theater in Winnipeg tijdens twee uitverkochte shows. 

 

Mobina Galore
Dwayne Larson

Mobina Galore maakt deel uit van een nieuwe generatie artiesten in de punkscene. Ze brengen nieuwe verhalen en hebben hun houding als outsider omgevormd tot opvallende explosieve punk die de aandacht opeist. Met catchy nummers dagen ze de muziekindustrie en de diepgewortelde tekortkoming uit door het stereotype van ‘over emotionele vrouwen’, te gebruiken als hun strijdbijl. Op donderdag 8 juni is het power-duo te horen in Stroomhuis. 

 

Mobina Galore
Mobina Galore: een nieuwe generatie punk