Ga direct naar: Hoofdinhoud
png jeangu

Jeangu Macrooy's Summer Moon

Dit soulvolle album is zijn meest openhartige tot nu toe

AuteurLotte Stultiens

Songfestival deelname

jeangu 1 png
Anne-Marie Kok

Nieuw werk uitbrengen nadat ruim 180 miljoen mensen je hebben zien deelnemen aan het Eurovisie Songfestival; we begrijpen allemaal dat dat geen gemakkelijke taak is als artiest. Sla je een nieuwe weg in? Blijf je juist dichtbij je eerdere werk? Op zijn onlangs verschenen album Summer Moon (2022) weet Jeangu Macrooy een perfecte blend te creëren van zijn vertrouwde soul en r&b sound, met toevoegingen van o.a. gospel en elektronische muziek. Dit maakt het een gevarieerde en verrassende plaat.

'De Zij in mijn songs is nu gewoon Hij'

jeangu header
Rinse Fokkema

Op Summer Moon valt nog iets anders op; zo horen we Jeangu op Admit It voor het eerst openlijk over zijn geaardheid. Waar dit thema voorheen niet echt naar voren kwam in zijn muziek, horen we hem nu zelfverzekerder dan ooit zingen over een man. In een interview met OOR kaartte de singer-songwriter al aan hier ook bewust voor gekozen te hebben. 

"De Zij in mijn songs is nu gewoon Hij"

- aldus Jeangu.

jeangu 3
Rinse Fokkema

Met zijn zuivere, warme stem die begeleid wordt door experimentele instrumentatie en catchy melodieën, bewijst Jeangu Macrooy met zijn nieuwe studioalbum het songfestival tijdperk definitief van zich af te schudden. Hij is persoonlijker dan ooit in zijn teksten over de hunkering naar het beginnen van een totaal nieuw leven, het idee dat het gras altijd groener lijkt te zijn bij de ander, de angst en onzekerheid die je kan voelen bij een open relatie en het vieren van het leven. Op 28 april brengt hij zijn documentatie van zijn reis naar een diepgaand en authentiek begrip van liefde naar onze Kleine Zaal. 

png jeangu
Jeangu Macrooy's Summer MoonDit soulvolle album is zijn meest openhartige tot nu toe