Ga direct naar: Hoofdinhoud
Bad Breeding

Het anarcho-punk viertal Bad Breeding is bozer dan ooit

Een voorproefje van het aankomende album Contempt

AuteurJoep Scheepers

Voorproefje van het nieuwe album Contempt

Na een explosief - en bomvol - optreden in Café The Jack tijdens Hit The City vorig jaar, keert de punkband Bad Breeding op vrijdag 10 mei terug naar Eindhoven voor een show in Stroomhuis! En ze komen niet met lege handen; naast een energieke performance geven ze je ook alvast een voorproefje van de nieuwe plaat Contempt, die op 14 juni uitkomt. De eerste twee singles zijn al te beluisteren, en zijn weer lekker vlijmscherp en rauw.

Verantwoordelijk voor een van de beste punkalbums van 2022

Het anarcho-punk viertal, bestaande uit Christopher Dodd (zang), Idris Mirza (gitaar), Charlie Rose (bas) en Jimmy Guvercin (drums), bracht in 2022 al het album Human Capital uit, dat door Louder werd geprezen als een van de beste punkalbums van dat jaar. Geïnspireerd door de oorspronkelijke Britse pioniers van de scene; Crass, Rudimentary Peni en Flux of Pink Indians, lijkt Bad Breeding als geen ander in staat om muziek te maken die klinkt zoals het voelt om in de wereld van vandaag te leven.

Nieuw album

Contempt
Auteur: Peter Kennard

Eind februari knalde Bad Breeding hun eerste single van het nieuwe album, 'Survival', al op de streamingsdiensten en maart werd goed afgesloten met de tweede single, 'Discipline'. Twee nummers bomvol explosieve gitaren, knallende drums, intense vocalen en zwaarbeladen teksten.

Scherpe teksten en politieke thema's

De singles zijn een voorproefje van een album waarin vlijmscherpe teksten en thema's rondom politiek bewustzijn natuurlijk niet ontbreken. Op 'Survival' roept de band bijvoorbeeld op dat alleen een georganiseerde reactie van arbeiders de ecologische ineenstorting van de planeet kan voorkomen. Op 'Discipline' halen ze de obsessie van de Engelse regering met productiviteit aan, en brengen ze de fysieke en mentale druk op de bevolking aan het licht.

Vrijdag 10 mei in Stroomhuis!

Op vrijdag 10 mei zie je Bad Breeding live in Stroomhuis. De support komt van twee veelbelovende hardcore punkbands uit onze eigen provincie. Pressure Pact komt uit de underground van Tilburg en ontving met hun debuutalbum al veel lovende kritieken. Eindhovens eigen Azijnpisser staat erom bekend een wervelwind van rauwe en agressieve energie naar hun shows te brengen. Punkliefhebbers willen deze avond niet missen!

Bad Breeding
Het anarcho-punk viertal Bad Breeding is bozer dan ooitEen voorproefje van het aankomende album Contempt