Ga direct naar: Hoofdinhoud
sue header

De Sad Sunset Disco van Sue the Night

Melancholie met een glinsterende feelgood sfeer

sue logo

Sue The Night is de Nederlandse zeskoppige band van frontvrouw Suus de Groot. In 2011 begon de band met alleen Suus als songwriter, maar al snel wist ze in een korte tijd een band om haar heen te vormen. De frontvrouw schreef haar teksten vroeger altijd ’s nachts, vandaar de naam Sue The Night. Het zwoele geluid van Sue’s melodieën zorgt ervoor dat je verslaafd raakt aan de spiraalvormige lagen van melancholie met een glinsterende feel-good sfeer. De muziek is te omschrijven als een combinatie van roots en indiepop. De band heeft live een goede reputatie opgebouwd dat te kenmerken is aan de dynamische onderlinge spanning, de uitstekende samenzang en het grote geluid dat ze produceren.

De reis naar bekendheid

In 2011 stond Suus in de finale van de Grote Prijs van Nederland en was ze ook geselecteerd voor de Popronde. In 2014 verscheen de eerste single waarmee ze uitgeroepen werden tot ‘3FM Serious Talent’. De single en mega-hit ‘The Whale’ van hun debuutalbum ‘Mosaic’ is ook een tijdje 3FM-megahit geweest. Daarnaast is de band na het uitbrengen van de single ‘The World Below’ in 2016 gevraagd om de huisband van het programma De Wereld Draait Door te worden. Het album 'Wanderland' (2017) werd ontzettend goed ontvangen en tevens genomineerd voor o.a. een Edison Beste Rock Album en 3voor12 Beste Album.

Zondag 3 december

sue header

Op 20 oktober verscheen het derde album ‘Susanne and the Sad Sunset Disco’, met liedjes over onvoorwaardelijke liefde, beslissingen, contemplaties en het vinden van balans in een onevenwichtige wereld. Een zelf reflecterende collage van muzikale kunst; kleine verhaaltjes van een zangeres die zich zorgen maakt en leeft in de 21e eeuw. Op zondag 3 december komt Sue The Night in onze Kleine Zaal de release van hun nieuwe album vieren, waarbij Cloud Cukkoo het voorprogramma zal verzorgen.

sue header
De Sad Sunset Disco van Sue the NightMelancholie met een glinsterende feelgood sfeer