Ga direct naar: Hoofdinhoud
Yin Yin

De psychedelische trip van YĪN YĪN

Met Maastrichtse 'Thaichedelica' de wereld over

AuteurKoen Jeurissen

Het Maastrichtse nachtleven

YIN YIN
Daniel Cohen

Het avontuur van YĪN YĪN begon ooit in Maastricht, waar de band gevestigd is. De mooie, oude en soms ietwat serieuze stad is niet de meest voor de hand liggende voedingsbodem om een bruisende (muziek)scene op te bouwen, maar dat bleek geen obstakel voor het succes YĪN YĪN. Van origine kennen de bandleden elkaar uit het Maastrichtse nachtleven; door te DJ'en en het mede-organiseren van DIY-events.  

The Rabbit That Hunts Tigers

In 2019 braken ze door met hun intrigerende debuutalbum 'The Rabbit That Hunts Tigers' dat hits bevat als 'One Inch Punch' en 'Pingpxng'. Met shows door heel Europa introduceerden ze mensen aan hun thaichedelica; een combinatie van psychedelische Thaise funk uit de 60's en 70's met elementen van onder meer funk, disco en elektronica.  

The Age Of Aquarius

Yin Yin - Hit The City
Hit The City 2022 | Foto: Almichael Fraay

In maart 2022 brak een nieuw tijdperk aan. Naast het vervallen van de laatste coronamaatregelen verscheen ook de tweede plaat van YĪN YĪN genaamd 'The Age Of Aquarius'. Wat volgde was een jaar als vanouds met een Nederlandse clubtour, shows op festivals als Wildeburg, Best Kept Secret, ons eigen Hit The City én een deelname aan Collide tijdens het Duitse REEPERBAHN FESTIVAL - dat zeker de moeite waard is om te checken. 

Party In Nomansland

Kumbia Boruka
Kumbia Boruka

Met hun performance op Hit The City nog vers in ons geheugen konden we haast niet anders dan ze nog eens uitnodigen, maar dan in onze Grote Zaal. Op zaterdag 9 september spelen ze naast de in Lyon gevestigde cumbia band Kumbia Boruka en nog meer. Natuurlijk op Party In Nomansland!  

Yin Yin
De psychedelische trip van YĪN YĪNMet Maastrichtse 'Thaichedelica' de wereld over