Ga direct naar: Hoofdinhoud
mata

De krachtige folk van Matthew And The Atlas

Terugblik op 3x Eindhoven

AuteurJoep Scheepers
mata logo

Frontman Matthew Hegarty is een getalenteerde singer-songwriter en zanger met een unieke stem. De band staat bekend om hun doorleefde en zware muziek, waarin elementen van folk, indie en rock gecombineerd worden. In de loop der jaren hebben ze hun muzikale stijl ontwikkeld en zijn ze geëvolueerd van meer traditionele folk klanken naar indierock, terwijl ze nog steeds doordrenkt zijn van emotie en gevoeligheid. In de tijd dat ze actief zijn heeft de Britse groep maar liefst 3 keer in Eindhoven gestaan, en daar blikken we in deze Storycard op terug.

Eerste show in Eindhoven: Effenaar

Op 12 januari 2012 verscheen Matthew And The Atlas voor het eerst in Effenaar. Waar het toen nog een beetje zoeken was doordat de band was uitgedund tot slechts een duo, wist de doorleefde stem van Matthew het publiek te raken en hen de pijn van zijn verhalen te laten voelen.

In de toegift speelde hij solo zonder banjo, wat gezien werd als een van de hoogtepunten van de avond. Het door 3voor12 geschreven artikel over deze show concludeerde dat Hegarty wellicht beter af was om solo te blijven optreden, wat mogelijk de weg opende voor een solocarrière. Ondanks een moeizame start en enkele uitdagingen tijdens het optreden, wist Matthew Hegarty indruk te maken, wat aangeeft dat hij als solozanger in staat was om te schitteren.

Tweede show in Eindhoven: Hit The City

Later in 2012 kwam Matthew and The Atlas terug naar Eindhoven, tijdens de eerste editie van stadsfestival 'Hit The City'. Het optreden begon wat moeizaam door dezelfde reden als het concert begin dat jaar, wat in eerste instantie resulteerde in teleurstelling bij het publiek. Het duurde echter niet lang voordat Matthew Hegarty zich herpakte en het publiek wist te raken met zijn krachtige stem en indrukwekkende gitaarspel. Volgens 3voor12 werd geconcludeerd dat de band boven de gemiddelde folkband uitsteeg: iets om in de gaten te houden.

Derde show in Eindhoven: Altstadt

In 2016 vond de derde show plaats in Altstadt, ter promotie van hun album 'Temples.' Ondanks een zekere afstandelijkheid en statische uitvoering wist Matthew and The Atlas te bewijzen dat ze niet alleen prachtige platen konden maken, maar ook live indruk konden maken. Al deze optredens in Eindhoven droegen bij aan de groeiende bekendheid van Matthew and The Atlas in de regio en daarbuiten. 

Vierde show in Eindhoven

mata header

De band blijft zich ontwikkelen en evolueren in hun muzikale reis, waarbij ze afstandelijkheid combineren met onweerstaanbare muzikale bekoring. Op vrijdag 17 november zal singer-songwriter Matthew Hagerty solo het podium betreden in onze Kleine Zaal. Het belooft een unieke show te worden waarin veel nieuwe muziek voorkomt. In het najaar verschijnt namelijk het nieuwe (vierde) album ‘This Place We Live’. Bekijk meer informatie over het evenement door op de link in de volgende slide te klikken!

mata
De krachtige folk van Matthew And The AtlasTerugblik op 3x Eindhoven