Ga direct naar: Hoofdinhoud
cardinal black

Cardinal Black: ''de oudste nieuwe band ter wereld''

Bridge Festival presents

Cardinal Black op BRIDGE

Bridge logo wit

In mei 2023 was de allereerste editie van het 5-daagse gitaarfestival 'BRIDGE' in de Brainportregio. En we kunnen gerust concluderen: het was een groot succes! Een tegenslag was er helaas ook op zaterdagavond; door een grote brand in het centrum moesten een aantal concerten worden afgelast. Eén daarvan was die van Cardinal Black, maar op 12 december komen ze - met hun debuutplaat 'January Came Close' - terug voor een sfeervolle show in onze Kleine Zaal.

Eén grote comeback

Cardinal PNG

Het verhaal van Cardinal Black vindt zijn oorsprong in 2010: Hollister, Buck en drummer Adam Roberts raakten muzikaal op dreef. Gedeeltelijk door gitarist Chris Buck, die je misschien kent van het duo Buck & Evans. Ze werden geprezen door enkele van de grootste namen in de Britse rock, zoals Steve Winwood, die de band uitnodigde in zijn geheime Wincraft Studios. Dit werd op zijn beurt opgevolgd door een telefoontje van Alan Niven - de manager van Guns N' Roses - die grote plannen had voor de band in de Amerikaanse scene in Nashville. Helaas verloor de band door omstandigheden momentum, maar nu zijn ze terug. En beter dan ooit tevoren!

Best new guitarist

Chris BUCK png

Cardinal Black heeft niet voor niets dezelfde initialen als haar gitarist: Chris Buck. Deze Welshman is niks minder dan een grootheid. ‘Best New Guitarist’, ‘Best Blues Guitarist’ en 'Best Pop Guitarist' zijn een greep uit de titels die Guitarist Magazine toeschreef aan Buck, gezegend met een gracieuze touch en frasering. De gitarist buigt noten op zijn geheel eigen manier. Nu je dit bericht toch vermoedelijk op een of ander device leest, tik ‘Possibly the most beautiful guitar solo I've ever heard’ maar eens in op een zoekmachine en je weet wat we bedoelen. En als je dan toch al online zit: de man heeft een zeer aangenaam YouTube-kanaal.

BRIDGE Guitar Festival 2024

Heb je de eerste editie van het festival gemist? Zet dan vast een dikke cirkel om 29 mei t/m 2 juni 2024 want dan is het BRIDGE Festival terug! Een festival voor jong en oud, popliefhebber en rockliefhebber, festivalfan en kroegtijger. Voor iedereen, maar dan ook echt iedereen, die -een klein beetje- van ‘s werelds mooiste instrument houdt: namelijk de gitaar. Verwacht exclusieve ticketshows, gratis concerten, een giga beurs, talkshow, masterclasses van topgitaristen en nog veel meer. Het festival vindt plaats op meerdere locaties in de Brainport Regio. Volg BRIDGE Guitar Festival en stay tuned.  

BRIDGE Guitar Festival is een samenwerking tussen Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar.

cardinal black
Cardinal Black: ''de oudste nieuwe band ter wereld''Bridge Festival presents