Ga direct naar: Hoofdinhoud
call it off square

Call It Off called it off, maar is terug van weggeweest!

AuteurLotte Stultiens
cio logo

Call It Off, een viertal uit Eindhoven dat super catchy three-chord pop-punk maakt, in de lijn van Green Day, Blink-182 en Alkaline Trio. De band werd opgericht door gitarist en zanger Maurice Bolier, gitarist en zanger Adrian DeLange, bassist Lesley Klaverdijk en drummer Sergei Christian. Tegenwoordig spelen Bolier en Christian nog steeds met de band, terwijl DeLange en Klaverdijk zijn vertrokken.

''Laatste show''

call it off header

Na jarenlang succesvolle tours en het uitbrengen van meerdere albums, EP’s en singles kondigde het viertal in februari 2020 te gaan stoppen. In mei dat jaar zou er een laatste show in Dynamo (Eindhoven) plaatsvinden, die uiteindelijk pas in 2022 plaatsvond door de coronapandemie. In de tussentijd besloot de band terug te keren naar White Russian Records om hun laatste EP te schrijven en op te nemen. 

Hervorming

Afgelopen februari werd vervolgens aangekondigd dat Bolier en Christian de band hadden hervormd. DeLange en Klaverdijk voelden te weinig passie om nog verder te gaan als band, maar gaven Christian en Bolier de zegen om zonder hun door te pakken. Ze hebben hun voormalige toetsenist Gio Sliwa als tweede gitarist gevraagd en Timmy Steenstra Toussaint werd de nieuwe bassist.

Inmiddels zijn ze weer druk bezig met het schrijven aan nieuwe muziek, waaruit de singles ''letting go'', ''i'm done'' en ''burnout'' ontstonden. Ze staan ze op vrijdag 1 december in onze Kleine Zaal. Maar ze komen niet alleen: ze worden vergezeld door de band Bayline en door Flora Skuller.

Bayline

bayline persfoto

Deze nieuwe Nederlandse band werd opgericht in 2022. Hun geluid wordt omschreven als luide rock of punkrock met een vleugje emo. Met pakkende, melodieuze en rauwe nummers vormt het de perfecte uitlaatklep om jezelf te laten gaan. De eerste singles kregen al veel aandacht van pers in binnen-en buitenland. Sinds de oprichting heeft de band al 2 EP’s uitgebracht.

Flora Skuller

flora skuller 2

Fleur van Zuilen, oftewel: Flora Skuller, zullen veel liefhebbers van punkrock uit eigen land wellicht al kennen als vocalist/gitarist van MARCH. Als energieke frontvrouw stuitert ze daar op het podium en is haar rauwe stemgeluid perfect voor wat opzwepende punkrock.

Inmiddels gaat ze ook al een tijdje als solo-artiest door het leven met haar akoestische zij-project Flora Skuller. Eind 2022 heeft ze haar eerste EP “Velvia” uitgebracht waar ze met 5 persoonlijke en eerlijke nummers een hele andere kant van zichzelf laat zien en een heel ander geluid laat horen.

call it off square
Call It Off called it off, maar is terug van weggeweest!