Ga direct naar: Hoofdinhoud
Yonaka

Welkom in het huis van Yonaka

Een diepere duik in de ontwikkeling van deze alternatieve rockhybride

AuteurJoep Scheepers

Ontwikkeling van hun geluid

Yonaka

Het Britse trio Yonaka – met Theresa Jarvis [zang] als frontvrouw, Alex Crosby als bassist en George Werbrouck-Edwards als gitarist – combineert pop, punk en hiphop tot een hypnotiserende alternatieve rockhybride. Schijnbaar samengebracht met een 'waarom niet'-mentaliteit, is de band uitgegroeid tot een van de meest explosieve hybride creaties van alternatieve rock in de afgelopen jaren. In een redelijk korte tijd is de discografie van de band enorm uitgebreid – met als laatste toevoeging hun nieuwste EP ‘Welcome To My House’ – en daarmee is ook hun geluid enorm ontwikkeld. In deze Story Card duiken we dieper in op hoe hun geluid zich per project heeft ontwikkeld, en wat de laatste ontwikkelingen zijn.

‘Don’t Wait ‘Til Tomorrow’

Met hun debuutalbum, ‘Don’t Wait ‘Til Tomorrow’, in 2019, slaagde Yonaka er in een soort indie-achtig rockgeluid te creëren dat op sommige nummers juist eerder tussen rock en pop zat. Dit werkte echt goed voor hen. Het was een uniek, sfeervol album dat de juiste noten raakte. De melodieën sloten naadloos aan op het prachtige stemgeluid en het vocale bereik van leadzanger Theresa. Al met al was het een behoorlijk fantastisch debuutalbum dat veel lovende reacties ontving waardoor veel ogen meteen op deze - toen nog beginnende - band waren gericht.

‘Seize The Power’

De band uit Brighton kwam in 2021 terug met hun tweede plaat, ‘Seize The Power’, waarin ze flink van koers veranderde en hun sound een hele andere richting op leek te gaan. Waar eerst nog scheurende gitaren langskwamen in nummers die meer richting pop gingen, kreeg dit album een veel elektronischer geluid. Hiermee trokken ze een hele nieuwe doelgroep aan, maar verzwakte ook de interesse van de mensen die de band juist zo tof vonden door het geluid van hun eerste album. Desondanks bleef dit een band die je in de gaten moest houden!

‘Welcome To My House’

Op hun nieuwste EP lijkt het alsof de band het beste uit beide projecten heeft samengevoegd tot een prachtig geheel. Enkele van de meest boeiende nummers van Yonaka die we tot dusver hebben gehoord staan op deze EP. Dit is slechts de kers op de muzikale taart als we kijken naar de veelzijdigheid die deze EP biedt. De nummers zijn veel persoonlijker, en zijn nog minder aan één genre te binden. Er zijn zelfs een flink aantal nummers die een klassiek punkgevoel met zich meedragen, terwijl de invloeden uit pop, rock, indie en hiphop ook duidelijk hoorbaar blijven.

Nieuwe single, wéér een nieuw geluid!

Nadat we het nieuwe jaar hadden afgetrapt duurde het niet lang totdat we alweer een knallende nieuwe single van Yonaka om onze oren kregen gegooid, met een nog ruwer geluid dan ooit te voren. Met hun nieuwe single ‘Predator’ laat Yonaka weer een kant zien en hiermee blijft de band bewijzen dat ze niet zomaar in een hokje passen. Frontvrouw Theresa is hier rappend te horen over een hele donkere beat, die zich afsluit met een hoop scheurende gitaren.

Op zondag 17 maart te bewonderen in onze Kleine Zaal

Yonaka

Deze unieke formatie is op zondag 17 maart te bewonderen in onze Kleine Zaal en wij kijken er al enorm naar uit! Wil jij hier nou ook bij zijn? Scoor dan snel je tickets!

Yonaka
Welkom in het huis van YonakaEen diepere duik in de ontwikkeling van deze alternatieve rockhybride