Ga direct naar: Hoofdinhoud
jb staand

Het zomergevoel van Jack Botts

Van straatmuzikant naar fulltime toerende muzikant

AuteurLotte Stultiens

Charmante indiefolk

jack botts square

Fan van laidback folk met een zomers randje? Dan is deze singer-songwriter je nieuwe ontdekking. De Australiër begon zijn carrière als straatmuzikant, maar verovert langzaamaan de wereld met zijn eigen merk van surf folk. 

Waan je op roadtrip

jack botts2
Foto: Layne Jackson

Zijn geluid is perfect om die roadtrip vibes aan de Australische kust tot leven te brengen. En dit geluid weet hij dan ook perfect over te brengen in zijn liveshows, variërend van bars, podia en festivals. Eerder verzorgde hij het voorprogramma van Tash Sultana, John Floreani, The Pierce Brothers en Vance Joy. Hoog tijd voor een bezoekje aan Eindhoven! 

Voor liefhebbers van Ben Howard, Xavier Rudd en Jeremy Loops

Zijn album Sucker For Sunsets verscheen afgelopen maart en hierin experimenteert de singer-songwriter wat meer dan voorheen met verschillende stijlen. Zo zegt hij over de track ''Mine, Mine Mine'' het volgende:

''It’s a little different to the genres and style of music I’d usually write, but it was a super fun one to bring to life.''

Zin om jezelf alvast onder te laten dompelen in een zomers gevoel? Wees er dan absoluut bij op 22 juni in 't Rozenknopje! 

jb staand
Het zomergevoel van Jack BottsVan straatmuzikant naar fulltime toerende muzikant