Ga direct naar: Hoofdinhoud
King Buffalo thumbnail storycard

Een psychedelische trip met King Buffalo’s album trilogie

AuteurJoep Scheepers

Pandemische trilogie

King Buffalo - pandemische trilogie

King Buffalo is het trio van zanger/gitarist Sean McVay, bassist Dan Reynolds en drummer Scott Donaldson uit de Amerikaanse stad Rochester. Tijdens de pandemie schreven ze drie albums The Burden of Restlessness, Acheron en Regenator, die ze in 2021 en 2022 als trilogie uitbrachten. Hierin nemen ze je mee op een muzikale trip door hun universum.

Op donderdag 26 oktober staat de band in onze Grote Zaal!

The Burden of Restlessness

The Burden Of Restlessness

Het eerste album van de pandemische trilogie, ‘The Burden of Restlessness’ is meteen al een knaller van een stoneralbum. Er is grote aandacht voor melodieën maar de lyrics zijn daardoor zeker niet vergeten. Het is een mooi atmosferisch samenspel tussen heldere zang, scherpe staccato gitaren, synths en een perfect meegaande ritmesectie.

Acheron

King Buffalo Acheron

Het tweede album in deze serie bevat vier inventieve, uitzonderlijk helder klinkende muzikale sessies. De inspiratie voor 'Acheron' ligt in de Griekse mythologie en de opnames deed de band in een grot. De soms intense ritmes, opwinding en onrust maakt het een boeiende reis en een buitengewone, warme psychedelische ervaring. In tegenstelling tot zijn voorloper is ‘Acheron’ een album dat rustig de tijd neemt en langdurende nummers bevat. Het heeft niet dezelfde onstuimigheid als zijn voorganger, maar ze weten met de langere, sfeervollere nummers ook de die hard fans van het eerste uur aan zich te binden!

Regenerator

King Buffalo regenerator

Op het laatste album van de triologie worden de indierock invloeden meteen duidelijk. King Buffalo verbreedt op Regenerator hun horizon, ze zoeken de grenzen op en laten zich van hun meest gevarieerde kant zien. De band gaat verder dan alleen stonermuziek, zonder dat ze zich zorgen moeten maken dat ze hun trouwe fans teleurstellen.

Ze slagen erin om je mee te nemen op een heerlijke trip door hun universum en sluiten met dit album hun pandemische trilogie succesvol af.

Support show: Slomosa

Slomosa band press pic

Slomosa is een vierkoppige band uit Bergen, Noorwegen, die sinds 2019 muziek uitbrengt en hun stijl omschrijft als "tundra-rock". Ze werden snel getekend na hun debuutconcert in 2017 en brachten in oktober 2019 hun eerste single "Horses" uit, die veel lof ontving.

Hun debuutalbum uit 2020 biedt een fris geluid dat menig stoner, desert en heavy rock fans zal aanspreken, geïnspireerd door bands als Queens Of The Stone Age, Kyuss, Black Sabbath en Dozer. Ze staan net zoals King Buffalo donderdag 26 oktober in de Grote Zaal van Effenaar.

King Buffalo thumbnail storycard
Een psychedelische trip met King Buffalo’s album trilogie