Ga direct naar: Hoofdinhoud
storycard raw brigade

Colombiaanse band Raw Brigade: stop met het consumeren van drugs

Twee shows in Nederland

PNG LOGO RAW

De Colombiaanse straight edge hardcore band Raw Brigade komt voor het eerst met twee shows naar Nederland. Op 14 september spelen ze in het Stroomhuis in Eindhoven.  De band bestaat uit Carlos Chavarriaga (Vocals),  Juan Maldonado (Drums), Kristian Gonzalez (Bass)
Camilo Toro (Guitar). Hoe is het om in Colombia te leven? En via welke weg braken ze door binnen Europa? 

PNG RAW BRIGADE

De band kende veel armoede en problemen in Colombia. Carlos Chavarriaga, zanger van de band groeide op in Bogota: “Opgroeien in Colombia is cool maar laat je ook meteen zien hoe hard het leven is”.  Hij zou de vibe van de stad omschrijven als die van New York; grote stad, veel cultuur, veel muziekshows, coole mensen, maar Colombia heeft ook een keerzijde.

Colombia; corruptie en oorlog.

Er is veel corruptie en daardoor veel protesten. De drugshandel heeft in de afgelopen decennia aan bijna een half miljoen mensen in Colombia het leven gekost. Het gaat gepaard met geweld tussen de regering, extreem linkse bewegingen, extreem rechtse paramilitaire organisaties en vele drugsbendes. Tot op de dag van vandaag is dit orde van de dag. Raw Brigade is straight edge en roepen met hun track ‘Drugs’ op om te stoppen met het consumeren van alcohol en drugs: “There is a war in my country because people like you that can’t control their noses ´ And their noses or their drinking, no! Stop consume, Do not consume! “

Europese bekendheid

raw- storycard

De band heeft online een podium gekregen via het YouTube kanaal van Hate5Six. Het filmt diverse hardcore shows en pakt daarmee veel views.  De knallende shows van Raw Brigade sprongen eruit. De views rezen de pan uit en daarmee kreeg deze bazen band binnen no time bekendheid in Europa.

storycard raw brigade
Colombiaanse band Raw Brigade: stop met het consumeren van drugs