Ga direct naar: Hoofdinhoud
cola sc

Cola: de band die prikkelt als Pepsi

Postpunk met twee van de drie leden uit Ought

AuteurLotte Stultiens
cola logo

Postpunktrio Cola bestaat uit gitarist/zanger Tim Darcy, bassist Ben Stidworthy en drummer Evan Cartwright. Darcy en Stidworthy zou je beiden kunnen kennen als ex-leden van kunstrockband Ought uit Montreal. Daarnaast drumt Cartwright ook bij U.S. Girls en The Weather Station. De eerste single 'Blank Curtain' verscheen in 2021. Hoe de sound klinkt? Dat laat Cola ontdekken op hun debuut LP “Deep in View”. Vernoemd naar filosoof Alan Watts, drijft post-punk gewijs voort op elegante gitaren, droge overlevering en donkere bassen. De teksten gaan over onze moderne samenleving, technologie en hoe een mens hier allemaal mee om hoort te gaan.

Minimalistische groove

cola band

De gruizige, ruwe gitaargroove van Cola drukt een duidelijke stempel in het postpunk landschap, maar wordt ook zeker positief ontvangen in de indie scene. Met thema's als eenzaamheid en angststoornissen, verpakt in een minimalistische groove weet het trio een sussende indruk achter te laten. 

Fans van bands met de letter P

Fans van bands met de letter P, zoals Preoccupations, Pavement, Parquet Courts en Personal Trainer kunnen hun hart op 10 mei ophalen in Altstadt, want daar maakt de band een tussenstop tijdens hun Europese tour. Vorig jaar op Best Kept Secret in Hilvarenbeek wisten ze de temperatuur van een propvolle Casbah al naar ongekende hoogten te doen stijgen. Dat colaatje aan de bar heb je misschien niet eens nodig, want deze band weet te prikkelen tot diep in je poriën. Win-win, dus.

cola sc
Cola: de band die prikkelt als PepsiPostpunk met twee van de drie leden uit Ought