Ga direct naar: Hoofdinhoud
Buray header

Buray: een van de grootste Turkse popsterren

AuteurJoep Scheepers

Buray’s terugkeer naar Eindhoven

Buray header

We mogen Buray weer ontvangen in Eindhoven! In maart 2022 was de Turkse superster al te gast in ons podium en dit beviel zo goed dat hij nog een keer langskomt. Buray is een alleskunner; een gitarist en zanger die al meer dan 9 jaar ervaring heeft met optredens over de hele wereld, in verschillende films en series heeft gespeeld en wordt gezien als een van de grootste popsterren van Turkse afkomst. Hij schrijft en produceert zijn eigen liedjes en producties, bespeelt zijn instrumenten, neemt eigen zang op en mixt zijn nummers zelf. 

Een begrip in de Turkse popscene

De populaire singer-songwriter brak ondertussen bijna 9 jaar geleden door met zijn debuutalbum '' 1 Şişe Aşk'' met hits als "İstersen" en "Sen Sevda Mısın". Met de daaropvolgende albums ''Sahiden'' en ''Kehanet'' wist Buray vele records te verbreken in Turkije en een begrip te worden in de Turkse popscene. In 2021 kwam zijn album "Başka Hikayeler" uit, waarvan het nummer "Alaz Alaz" meteen een grote hit werd. Zowel binnen als buiten Turkije wordt Buray geprezen om zijn repertoire. Tijdens concerten laat hij je niet alleen ontroeren met levendige reggae- en rockroll-covers, maar laat hij je ook hart sneller kloppen met romantische ballads.

'Al Benim Olsun Dünya'

In november 2023 introduceerde Buray zijn nieuwste album 'Al Benim Olsun Dünya' – wat letterlijk 'Hier, laat de wereld de jouwe zijn' betekent – aan zijn luisteraars. De nummers op het album zijn met elkaar verbonden door overgangseffecten, waardoor je meer het gevoel krijgt dat het één lopend verhaal is, waarin duidelijk meerdere invloeden hoorbaar zijn. Er zijn invloeden te horen van reggaeton tot rockmuziek, van alaturka tot tango en van Romeinse dansmelodieën tot mediterrane muziek. Liedjes met magische accenten uit alle hoeken van de wereld laten dit album voelen als een reizigersverhaal. Het album bevat de inspiratie die Buray heeft opgedaan tijdens zijn reizen over de hele wereld.

Buray staat op woensdag 23 februari in Effenaar.

Omdat zijn nieuwste album uit is, is het ook weer tijd voor een nieuwe Europese tour. Nadat hij vorig jaar een spectaculaire show heeft neergezet in Effenaar kan een show in Eindhoven tijdens deze tour niet ontbreken. Wil je dit niet missen? Scoor dan snel je tickets! 

Buray header
Buray: een van de grootste Turkse popsterren