Ga direct naar: Hoofdinhoud
BRIDGE - storycard

Bruggen worden gebouwd tijdens BRIDGE

Een festival met de gitaar als verbinder

Bridge Logo

BRIDGE is een vijfdaags festival voor jong en oud. Het brengt iedereen, maar dan ook écht iedereen die van gitaarmuziek houdt samen, en bouwt een brug tussen muziekstijlen, culturen, plekken, leeftijden en genres. BRIDGE organiseert, naast shows waar een apart ticket voor nodig is, zoals die van Floor Jansen in Klokgebouw en Dinosaur Jr. in Effenaar, van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni op diverse locaties gratis toegankelijke concerten: BRIDGE AROUND TOWN.

BRIDGE AROUND TOWN

Als je twijfelt of BRIDGE wel in jouw genre straatje valt; think twice! Met meer dan 50 acts, uit alle hoeken van de wereld, diverse lokale bands en een genre-breed aanbod is er voor ieder wat wils. Van rauwe rock en indie pop, tot opruiende metal, blues, gypsy en psychedelische rock. Vooral enorm veel bijzondere gitaristen. BRIDGE AROUND TOWN vindt plaats op diverse locaties in de binnenstad van Eindhoven: 18 Septemberplein, Wilhelminaplein, Lab-1, Stroomhuis, Café The Jack, Altstadt, Café Wilhelmina, Effenaar en M (Muziekgebouw Eindhoven).

Drie artiesten uitgelicht → 

Bombino

Bombino

Omara ‘Bombino’ Moctar is een fenomeen. De uit Niger afkomstige gitarist is een man met een verhaal. Op zijn twaalfde moest Bombino's familie naar Tamanrasset in Algerije vluchten om te ontsnappen aan dreigend rebellengeweld. In datzelfde jaar kreeg hij zijn eerste gitaar, ondanks een strikt verbod op het spelen ervan. Misschien werd Bombino daarom als muzikant zo goed, zo verbeten en zo eigengereid. De klanken die hij uit zijn instrument perst, hebben soms wat weg van Jimi Hendrix. Dan weer iets van Frank Zappa. Maar meestal gewoon helemaal van zichzelf. De crossover tussen blues, rock en traditionele Touareg-muziek is namelijk uniek.

 

Mothers Cake

Mothers cake

Oostenrijk: het land van prachtige bergen, weelderige paleizen, The Sound of Music, de Weense wals, wienerschnitzel en Mother’s Cake! Holy moly, wat is dit weer een lekker bandje. De klanken die dit opwindende rocktrio produceert, bevinden zich zo’n beetje op de plek waar Led Zeppelin, AC/DC, The Mars Volta, Wolfmother, King’s X, Red Hot Chili Peppers, King Gizzard en een heel combo eigenwijze gitaargoden elkaar ontmoeten. Ze maken in ieder geval groovy psych-rock waar de honden eindeloos veel brood van lusten. Misschien overbodig om aan te stippen, met alle bovenstaande referenties: maar live beuken deze heren een behoorlijke deuk in een pakje boter. Muziek op het scherpst van de snede.  

Acid Mothers Temple

Acid Mothers

Acid Mothers Temple is een Japans psychrockccombo dat al heel wat jaren rondzweeft in hun eigen universum. In de kosmos van de Japanners hoor je krijsende gitaren met het fuzzpedaal non-stop ingedrukt, heerlijke bezwerende bliepjes uit de synthesizers en hypnotiserende zang. Gitarist Kawabata Makoto richtte de band ooit op om ‘extreme tripmuziek’ te maken. En dat is ‘m gelukt ook. Makoto speelde ooit bij het vermaarde Gong, dat geldt als een van de absolute spacerockgrondleggers. Een enkele reis richting hogere sferen is gegarandeerd met deze heerlijk eigenwijze Japanners. 

Bekijk alle bevestigde namen tot nu toe op bridgefestival.com 

BRIDGE - storycard
Bruggen worden gebouwd tijdens BRIDGE Een festival met de gitaar als verbinder