Ga direct naar: Hoofdinhoud
BAKLAWAI header

BAKLAWAI

Een luide en lawaaierige band uit Eindhoven

AuteurIrine Tayari

Het geluid van BAKLAWAI

Baklawai
Fotograaf: Lucas Jan van Eijck

Harde riffs, vunzige basloopjes en strakke fills is waar BAKLAWAI voor staat. Met invloeden uit hardrock, psychedelic-stoner en punk zijn ze hard en lomp. Drie gasten die gas geven en je de pit in sleuren. Julian, bassist van BAKLAWAI, vertelt over hoe de naam BAKLAWAI is ontstaan: "Alcohol, Bockworsterij, Baklava, BAKLAWAI. Meer kunnen we ons ook niet herinneren."

Een BAKLAWAI?

Baklawai
Fotograaf: Lucas Jan van Eijck

Maar hoe kwam de band eigenlijk bij elkaar? Julian: ''Flip de vocalist en gitarist van BAKLAWAI wilde een herrie bandje op starten. Hij kende Mick, de drummer van BAKLAWAI van de kroeg waar allebei hun vriendinnen werkten. Wij waren die twee jongens die op het einde van de bar biertjes aan het weg tikken waren, wachtend tot de kroeg sloot om naar huis te gaan."

"Waar Flip op een gegeven moment de magische woorden zei: “Zullen we een herrie bandje starten?”. Flip kende nog wel een bassist die les kreeg bij Let's Play Guitar Center waar hij werkt. Vrij kort daarna kwamen we elkaar tegen op de kermis waar we aan wachten waren om bij het spookhuis naar binnen te gaan. We waren alle drie zat en baldadig op dat moment. In november 2019 zijn we een keer gaan jammen, waar het al vrij snel duidelijk werd dat er een enorme muzikale klik was. Vanaf hier is het baklawaitje gaan rollen.''

Baklawai @ Club Void
Foto: Paul Verhagen

Inmiddels is de band vier jaar verder en hebben ze al heel wat memorabele momenten gedeeld op het podium, waaronder een optreden tijdens Club Void in Effenaar. Maar het hoogtepunt? Julian: "Altstadt, samen met onze maten van SØWT. Het was bomvol en vanaf het begin was er een moshpit die tot het einde bleef. Iedereen had zin om te feesten, het was gewoon mooi. We zouden het kei vet vinden om op festivals zoals Roadburn, Helldorado en Desertfest te spelen!"

Op vrijdag 28 april zie je BAKLAWAI als support van Temple Fang in het Stroomhuis en zie je de band tijdens het gratis toegankelijke stadsfestival BRIDGE op 12 t/m 14 mei in Eindhoven.

BAKLAWAI header
BAKLAWAIEen luide en lawaaierige band uit Eindhoven