Ga direct naar: Hoofdinhoud
00's Alternative storycard header

5x iconische nummers uit de 00's met Nicole en Odet

AuteurRenia Heeringa
png square00s

Odet Rosenkrantz en Nicole den Ouden brengen je tijdens 00's Alternative helemaal terug naar het schoolplein, jeugdhonk en beposterde tienerkamer in de 00's. Beide draaien ze voor onder meer Emo Night Mainland. Alleen een echte 00's avond miste nog. Op zaterdag 11 februari dans je op de meest nostalgische nummers uit het eerste decennium van het millennium. Swipe voor 5 nummers die deze avond niet zullen ontbreken in de DJ-set!

1. Year 3000 - Busted

Busted band
Foto: Dave Tonge

"Voor ons beiden is dit het perfecte feel-good zomernummer. De videoclip is ook zeer iconisch voor deze tijd. Nicole herinnert nog heel goed hoe ze deze zomer in het buitenzwembadje in de tuin dit nummer "mee aan het zingen" was. We draaien beide geregeld op verschillende soort feesten en dit nummer doet het altijd goed! " 

2. Welcome to the Black Parade - My Chemical Romance

MCR png

"Moeten we dit uitleggen? Het is de Bohemian Rhapsody van onze generatie. En nu voelen wij natuurlijk al de hete adem van eerdere generaties in onze nekken, maar daarom is het ook dé anthem van ónze generatie. De eerste keer dat de videoclip van dit nummer op MTV kwam, staat voor ons allebei in ons geheugen gekerfd. De G-noot van dit nummer was de katalyst die ons allebei over de grens van emo-muziek trok. Uiteraard stonden wij afgelopen jaar dan ook vooraan te janken bij hun reünie."

3. You're gonna go far, kid! - The Offspring

The Offspring

"Als je aan alternative 00's denkt, denk je aan the Offspring. Tenminste, wij wel. The Offspring was voor Odet haar eerste live band. Nicole zag ze afgelopen jaar nog op Jera On Air; het blijft een gezellig meezing festijn - ze brengen je het ultieme festivalgevoel. You're gonna go far, kid! is overigens ook een nummer die goed samenging met de puberboosheid die we voelden in de 00's."

4. BYOB - System of a Down

SOAD

"Al stiekem rokend op het schoolplein stonden we samen met alle andere 'gothics' naar dit nummer te luisteren, er heilig van overtuigd dat dit het hardste nummer ooit was. Kijkend hoe de jongens een kleine moshpit in de fietsenstalling hielden, terwijl de conciërge uit het raam riep dat die herrie uit moest. Ondertussen weten wij allebei dat er nog hardere muziek bestaat, maar op dat moment dachten we dat we heel stoer waren (wat we natuurlijk ook zijn)."

 

5. DARE - Gorillaz

Gorillaz

"Natuurlijk is niet alles waar we in de 00's op hebben gedanst zo hard. Ook indiemuziek was in opkomst. Gorillaz zijn nog steeds grootheden, maar dat begon allemaal aan het begin van de 00s. Op onze schoolfeesten dansten we op DARE, nu nog steeds een onmiskenbare hit. Nicole, de videoclip verslaafde, onderstreept nog even hoe vet deze videoclip is - zoals velen uit die tijd."

 

00's Alternative storycard header
5x iconische nummers uit de 00's met Nicole en Odet