Ga direct naar: Hoofdinhoud
ALKAHEST

5x Eindhovense underground bands

Uit de Riolen 8 sep

Uit de Riolen van Eindhoven is terug! Op deze avond duik je in de krochten van de underground gitaarscene en ontdek je de vijf meest veelbelovende en luidruchtige gitaarbands van Eindhoven. Met een diversiteit aan genres in de mix: van post-rock tot rock ’n roll en van lo-fi poppunk tot doom death metal. Om vervolgens af te sluiten met totale distorted techno-gekte. Maak alvast kennis met de acts.

Dripping Trees

dripping trees

De vierkoppige band uit Oss en Eindhoven bestaat uit Stef van der Wielen, Stijn Luijk (drums & vocals), Stef Leijten (bas) en Koen Ruijs (gitaar & vocals). Het verhaal van Dripping Trees begint wanneer de bandleden elkaar ontmoeten tijdens hun studie en al snel ontdekten ze een gedeelde passie voor het creëren van muziek die de grenzen van genres en conventies doorbrak. Dripping Trees kiest voor een meeslepende sound overlopend van vuur-en-zwavel dynamiek, noise en vertellende verbeeldingskracht.

Met een sterke lokale aanhang begon Dripping Trees al snel op te treden op verschillende podia in Eindhoven en omgeving. Hun energieke en betoverende live-optredens hebben hen al snel een reputatie bezorgd als een band om in de gaten te houden!

Red Devil

red devil

Red Devil is een onvervalste no bullshit rock ‘n roll band, opgericht in Eindhoven in 2014. Ze staan bekend om hun vette guitar riffs, vieze solo's, donderende drums en een live reputatie waar je u tegen zegt. Red Devil speelt dikke rock met een vette Eindhoven Rockcity rand.

De band is in de loop der jaren een transformatie ondergaan. Ze startte met Ivo, Andre, Marc en Jordy. De samenstelling ziet er op de dag van vandaag wat anders uit met op de drums Remon, gitarist Ivo is still going strong en Andere maakte plaats voor Brian.

The Mono Kids

Mono Kids PNG

Michel (vocalen/gitaar) & Roelof (drums) zijn twee uit Brabant (Eindhoven/Boxtel) afkomstige vrienden met een tegenovergestelde persoonlijkheid. Ze speelde al eerder in verschillende samenstellingen samen, maar met de The Mono Kids beginnen ze nu aan een nieuw muzikaal avontuur. ‘’Dolly Parton is our grandma’’ is de slogan van het nieuwe garage- punk duo. In januari 2023 verschijnt een eerste 3 track EP, volgens goed lo-fi en DIY gebruik, thuis opgenomen in Studio Schultenbrau. Live staat de band garant voor enthousiaste en energieke optredens waar ze niet alleen Eindhoven maar binnen en buitenland gaan veroveren.

Alkahest

alkahest 2

Alkahest is een doom death metal band uit Eindhoven. Ze bestuderen de wereld van de alchemie en vertalen dit concept naar een indrukwekkende sound. De nieuwe vijfkoppige band met getalenteerde muzikanten is ontstaan op het internationale muziekinstituut Metal Factory in 2022. Eerder dit jaar waren ze te zien op het Internationale Roadburn Festival. De sound van Alkahest is een woeste maar dynamische verstrengeling van sludgy riffs, beukende blastbeats & screams, kristalheldere resonerende vocalen en fragiele atmosferische stukken.

BHPL

BHPL

BHPL is een in 2020 opgericht Acid/EBM duo. ​​Met invloeden variërend van DAF tot Swans en Sarin begon het duo met het schrijven van rauwe en schurende elektronische muziek. De focus ligt op beukende ritmes, gesequencte baslijnen en dat alles wordt bekroond met vervormde zang. Afgelopen jaar waren ze te horen op Black Earth festival in Utrecht, op Bidifest in Tilburg en als voorprogramma bij Spit Mask, Doodseskader, Alkerdeel en TankZilla. BHPL krijgt met hun donkere beats, ruige vocals en een bom van energie metal- en rockpubliek dansend in beweging.

ALKAHEST
5x Eindhovense underground bands