Effenaarboek wint prijs en wordt genomineerd

Je was ongetwijfeld al op de hoogte, maar zo niet: Het Effenaarboek ‘Memories Can’t Wait’ is het overzichtsboek van 40 jaar popgeschiedenis in De Effenaar. Het gitzwarte boek, met op de omslag glow-in-the-dark letters en een veelkleurige inhoud, bleef niet onopgemerkt bij de jury van de Type Directors Club New York en werd beloond met een Certificate of Typographic Excellence.

Jurylid Kevin Smith merkte het boek zelfs aan als ‘judges choice’ waarmee Memories Can’t Wait een mooie plaats in het Jaarboek Typography 33 verdient. Daarnaast gaat het boek de komende maanden de wereld rond met één van de zeven reizende tentoonstellingen. Daarnaast is het boek genomineerd voor de ADCN Jaarprijzen voor Reclame en Vormgeving. Deze prestigieuze prijzen, uitgereikt door de Art Directors Club Nederland, worden uitgereikt op 26 april. 

‘Memories Can’t Wait’ is geschreven door oud-medewerker en popjournalist Niels Guns, vormgegeven door ontwerpbureau Fabrique en is  verkrijgbaar in de boekhandels via Lecturis publishing