Effenaar genomineerd voor Ijzeren Podiumdieren 2009

De jury van de IJzeren Podiumdieren, de ereprijzen voor de Nederlandse poppodia en -festivals, heeft de nominaties bekendgemaakt. De Effenaar is in maar liefst twee categorieën genomineerd voor een Ijzeren Podiumdier: Beste poppodium en Beste directeur.

Andere genomineerden in de categorie Beste Poppodium zijn Patronaat in Haarlem en Worm in Rotterdam. In de categorie Beste Directeur zijn de directeuren van Tivoli en van Rotown/Watt genomineerd. De prijzen worden in vier categorieën uitgereikt tijdens het Gala van de Popmuziek op woensdag 20 mei in de Melkweg. Diezelfde avond worden ook de Duiveltjes voor popmuzikanten uitgereikt, de winnaars daarvan worden gekozen door collega-popartiesten.

De nominaties voor de Ijzeren Podiumdieren zijn een kroon op het afgelopen jaar voor de Effenaar. Want niet alleen trokken we met een bredere programmering meer bezoekers, ook de samenwerking met instellingen in Eindhoven kreeg meer vorm, de skybox in de grote zaal werd opgeleverd, het verbeteringstraject van de licht- en geluidskwaliteit in de zalen werd succesvol afgerond én waren we het eerste poppodium dat een geurverspreidingsunit aanschafte.