Typhoon & Giovanca samen @ de Effenaar!

Zojuist is bekend geworden dat niemand minder dan Typhoon aanstaande zondag 9 november met zangeres Giovanca het podium in de Effenaar zal betreden. Twee jonge getalenteerde, geëngageerde en integere mensen samen in een show!

Giovanca is erg enthousiast dat Typhoon hoogstwaarschijnlijk twee nummers met haar zal zingen en ook nog eigen werk ten gehore zal brengen. Dit maakte haar management vandaag bekend.

Typhoon vertegenwoordigt een, in Nederland, zeldzaam type rapper: geëngageerd, integer en betrokken.

Hij is inhoudelijk sterk maar daarnaast ook nog 'een charismatische publieksbespeler', aldus de enthousiaste jury van de Grote Prijs in 2004. Daarna passeren zijn eerste videoclips (Vluchtgedrag en Familiair) met grote regelmaat de revu en nan hij deel aan de bejubelde Buiten Westen toer. Typhoon zijn optredens staan garant voor een vloedgolf van energie en werd na Noorderslag zelfs ' het best bewaarde hiphopgeheim van Nederland genoemd'.

Onder invloed van zijn oudere broer Blaxtar pakt Typhoon als hij twaalf jaar is, pen en papier. Op zijn vijftiende maakt hij samen met zijn broer, Delic, Sticks en Rico (Opgezwolle) deel uit van de hiphop formatie Rudeteenz en anno 2005  kondigt de mc zijn eerste, officiële TopNotch debuut aan. In 2007 kwam het debuutalbum van Typhoon getiteld: "Tussen licht en lucht" uit.

Ook is Typhoon naar Kenia afgereisd voor ontwikkelingshulp met de organisatie Edukans. Hier heeft hij 10 dagen rond gelopen in de grote sloppenwijk Nairobi met een groep jongeren uit heel Nederland om daarmee een ervaring op te doen.

Klik hier voor meer info over de show van Giovanca in de Effenaar!