After Forever neemt jaar rust

Kaarten voor de naar nader te bepalen datum verplaatste show van 22 juni 2007 van After Forever kunnen worden teruggebracht naar de bekende vvk-adressen. Lees ook het statement van de band:

Beste fans,

Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, heeft After Forever in 2007 veel meegemaakt. Een nieuwe deal met Nuclear Blast en The Entertainment Group, de release van een nieuw album, optredens in Europa en Amerika/Canada etc, allemaal dankzij de steun van jullie allemaal.

Helaas had 2007 ook een schaduwkant: Sander kreeg een burn-out en moest een aantal maanden rust houden. After Forever heeft dit goed weten op te vangen door o.a. George (ex Orphanage) in te zetten als grunter, zodat veel shows toch nog door konden gaan.Een Europese en Amerikaanse/Canadese tour volgde, deze keer met Sander en alles leek goed te gaan. Helaas kreeg Sander een tijdje geleden een hevige aanval in een vliegtuig, en na vele onderzoeken is gebleken dat deze aanval stress georienteerd is. De doktoren vinden dit een zeer serieuze zaak en hebben hem aangeraden voor minstens een jaar absolute afstand van After Forever te nemen, om erger te voorkomen.

Aangezien Sander mede-oprichter/songwriter en co manager van After Forever is, kan After Forever niet zonder hem bestaan. De band heeft dit in 2007 goed weten op te lossen wat betreft de live situatie, maar nog een jaar met compromissen zou niet bijdragen aan de kwaliteit die After Forever wil bieden. After Forever is een band die altijd 100% wil geven op alle gebieden en dat is nu gewoon niet mogelijk.

We hebben dan ook met pijn in ons hart besloten een break van minstens een jaar te houden en hopen dat jullie daar begrip voor hebben. Het is verschrikkelijk om alle leuke optredens en andere activiteiten die in de planning stonden te laten schieten, maar het is voor After Forever nog erger om niet alles te kunnen geven.We hechten veel waarde aan hetgeen de band heeft opgebouwd, en dat willen we niet verliezen.

We realiseren ons echter wel dat we veel vragen van de fans, omdat we weten wat onze optredens en muziek voor hen betekent. We zullen echter niet helemaal uit beeld verdwijnen, door deze break krijgt ieder bandlid wel de kans om zich op projecten te focussen. Via onze site en myspace site zullen we jullie daarvan op de hoogte houden.

Geen goed begin van het jaar dus, maar alvast bedankt voor al jullie steun en begrip, voor nu, voor de toekomst maar ook voor het afgelopen jaar. We zullen jullie niet vergeten en hopen jullie weer te ontmoeten als After Forever weer 100% terug is!!!


Floor, Sander, Bas, Joost, Luuk en Andre