Effenaar tipt... WOO HAH! x Rolling Loud

Het eerste weekend van juli is bijna aangebroken, wat traditiegetrouw betekent dat WOO HAH! voor de deur staat. De organisatie slaat de handen dit jaar voor het eerst in elkaar met Rolling Loud, het grootste hiphopfestival ter wereld. Op 1, 2 en 3 juli staan er meer dan 120 artiesten verspreid over zes podia op WOO HAH! x Rolling Loud, dat voor de 3e keer plaatsvindt op safaripark Beekse Bergen. Met behulp van de volgende tips helpt onze marketeer Koen Jeurissen je graag een eind op weg!

Ivorian Doll
Vrijdag | Waterfront Stage, 20:00 – 20:30

Ivorian Doll (Vanessa Mahi) is brutaal, rauw, eerlijk en in-your-face; dat werd met het verschijnen van haar debuutsingle en –statement 'Queen of Drill' in 2019 snel duidelijk. De rapper/influencer is dé belichaming van een echte boss: pittig, onafhankelijk en tolereert geen bullshit. Laat je niet misleiden door haar pop-achtige uitstraling, want op de track veegt Mahi de vloer aan met menig rapper. “I want to be the female artist the boys are afraid of, because I’m better than they are”. Op vrijdag 1 juli maakt Ivorian Doll haar NL-debuut op WOO HAH! x Rolling Loud.

Ivorian Doll - Daily Duppy | GRM Daily

French II
Vrijdag | Samsung Unfold Your World, 21:30 – 23:00

Deze editie worden de festivalbezoekers beloond met de nieuwe 'Samsung Unfold Your World' stage: een audiovisuele tunnel waar licht, muziek, animatie, kunst en technologie samenkomen als één. In de avonduren wordt de tunnel bemand door verschillende DJs, waaronder persoonlijk favoriet French II.

Als onderdeel van Tilburgs dj-collectief BANGANAGANGBANGERS maakte French II kennis met muziek. Inmiddels is de DJ/Producer aangesloten bij Draaimolen Agency en Intercept, waarvan de laatste zijn 4-track-tellende EP 'CD is Dead' vorig weekend uitbracht. Na knallende shows op Best Kept Secret en Jera On Air brengt French II zijn duistere sound vol zware breaks en percussie nu naar de Beekse Bergen.

CD is Dead

DIKKE
Zaterdag | Waterfront Stage, 17:00 – 17:30

In 2020 stapte DIKKE de scene in met The Notorious B.I.G. als grote inspiratiebron; die onder andere terugkomt in zijn artiestennaam, songtitels en de cover van zijn debuutalbum '130 Kilo', wat hem een nummer 1-notering in het land opleverde. Plots was de Belgische rapper te zien en horen op 101Barz, Studio Brussel en grote optredens. DIKKE alias 'Biggie van de Wijk' is zo'n zeldzame artiest die de meest complexe raps met het grootste gemak uit de mouw van zijn XXL-trui lijkt te schudden. Eén ding is zeker: L-Season!

DIKKE - Laat Me FF (prod. PICVSSO)

Baby Keem
Zaterdag | Snipes Stage, 19:30 – 20:30

Na zijn hit 'Orange Soda' (2019) komt de Amerikaanse rapper Baby Keem in de spotlight te staan. Als songwriter en producer heeft Keem dan ook een noemenswaardige staat van dienst opgebouwd; met zijn naam onder projecten als Black Panther: The Album (Kendrick Lamar), Redemption (Jay Rock), Crash Talk (Schoolboy Q) en het nummer 'Nile' uit Disney's The Lion King: The Gift. In 2021 belandt zijn carrière opnieuw in een stroomversnelling na de release van het meest recente album 'The Melodic Blue'. Als dat nog niet genoeg is winnen Baby Keem, zijn neef Kendrick Lamar en de vrouwelijke Nederlandse producer Roselilah een Grammy in de nominatie 'Best Rap Performance' met het nummer 'Family Ties'. 

Baby Keem, Kendrick Lamar - family ties (Official Video)

Dave
Zaterdag | Snipes Stage, 23:30 – 00:30

Last but not least: Santan Dave, of gewoon Dave, is de headliner van de zaterdag op WOO HAH! x Rolling Loud. In de afgelopen jaren heeft de 24-jarige superster zijn strepen in de hiphopscene al ruimschoots verdiend. Zo kreeg zijn single 'Wanna Know' een remix door niemand minder dan Drake, speelde hij in de populaire Netflix-serie Top Boy en kwam zowel zijn debuutalbum 'Psychodrama' (2019) als de opvolger 'We're All Alone In This Together' (2021) binnen op nummer 1 in de UK Albums Chart. Eerder dit jaar stond de Britse rapper nog in een volle AFAS Live. Dit wil je niet missen!

Dave - Verdansk

Zondag

Ook de zondag line-up van het festival is goed gevuld met een flinke dosis lokale en (inter)nationale namen, waaronder J.Cole, Lijpe, Ms. Banks, Nelcon, Complex Soundsystem en Rachel Green. De hele line-up vind je op woohahxrollingloud.com.

See you there!