Effenaar tipt... Down The Rabbit Hole

Hotot, Teddy Widder, Fuzzy Lop: met stages die de namen hebben van verschillende konijnenrassen hop je dit weekend van plek naar plek voor flink wat superbands en draaitafelwonders. De Groene Heuvels in Beuningen liggen er groener bij dan ooit volgens de organisatie, klaar om onze dansgrage voeten te zien ronddwalen. Dit weekend staat Down The Rabbit Hole op de planning. Journalist Meike Jentjens tipt het nachtprogramma en marketeer Lotte Stultiens loodst je graag door het dagprogramma heen met de volgende tips.

Met grote namen als The War On Drugs, Gorillaz en The Smile, pakt het Beuningse festival flink uit voor de liefhebber van grote namen. Het blijft echter niet alleen bij gitaarmuziek dit weekend; de organisatie springt alle kanten op met acts als punkband Hang Youth, levende neo soul-legende Erykah Badu en de spannende live-show van BICEP. Genoeg om je te vermaken dus. De volgende tips nemen je mee van het gebaande pad af.

Lotte tipt:
Sylvie Kreusch
Vrijdag | Fuzzy Lop, 16.30-17.30

Iedereen die een beetje bekend is met de Belgische muziekscene, kent Sylvie Kreusch waarschijnlijk al een tijd door haar eerdere samenwerkingen met Warhaus. Inmiddels is ze volledig gefocust op haar solocarrière en gaat ze super lekker. Haar break-up plaat ‘Montbray’ kwam vorig jaar uit en is een achtbaan van emoties. Zo’n achtbaan waar je zonder verwachting in stapt en wanneer het rondje afgelopen is, je het liefst meteen nog een keer wil. Het is sensueel, zit productioneel indrukwekkend in elkaar én het klinkt live ook fantastisch. Sylvie weet het publiek als geen ander in te pakken en wordt hierbij perfect aangevuld door haar strakke liveband. Afgelopen april stond ze nog te schitteren in onze kleine zaal en nu heeft ze een zomer vol festivals op haar naam staan. Dit wordt zo’n show waarover je later trots kan zeggen dat je er bij was.

Sylvie Kreusch - Walk Walk

Lotte tipt:
HAIM
Vrijdag | Hotot, 21.30-22.30

Deze drie zussen uit Los Angeles kun je bijna niet gemist hebben, want ze zijn langzaam de hele wereld aan het veroveren. In de afgelopen twee jaar heb je ze bijvoorbeeld kunnen zien in de Oscar-genomineerde film Licorice Pizza, verschenen ze als featuring op Taylor Swift’s evermore en werd hun eigen plaat Women In Music pt. lll genomineerd voor ‘Album of the Year’ bij de Grammys. Momenteel speelt het drietal HAIM wereldwijd alle festivals plat, gekleed in bralettes en leren broeken. Hoe cool! Vanaf het moment dat de zussen met hun gitaren het podium betreden, begint de zon spontaan te schijnen. Hier wil je zeker bij zijn.

HAIM - Summer Girl

Meike tipt:
Waxfiend b2b FS Green
Vrijdag | The Bizarre, 22:30 - 00:00

Tuurlijk, de hitwonder-broertjes van Disclosure komen draaien en met hun hits zingen we allemaal mee, maar er gebeurt nog veel meer spannends in Beuningen op vrijdagavond. In de nieuwe nachtclub van Down The Rabbit Hole, The Bizarre, leggen de Amsterdamse voorvechter van amapiano en gqom Waxfiend en veteraan-producer met hiphop-roots FS Green samen waarschijnlijk een onwaarschijnlijk dansbare set op het gras. The Bizarre belooft een plek te zijn zonder grenzen voor ‘genres, gender, geaardheid en afkomst’, dus dat moet goed zitten. Plus, na deze anderhalf uur aan muzikale genre-verbuigingen met ultiem dansbare ritmes, kun je altijd nog een uurtje Disclosure-karaoke meepakken.

Livestream: Cloud 8 x Ziongate presents TRIBES @ Paradiso

Lotte tipt:
MY BABY
Zaterdag | Hotot, 17.30-18.30

Als er een band is die absoluut thuis hoort op de festivalweides, dan is het MY BABY wel. Ze weten altijd een show neer te zetten die je van begin tot eind omver doet blazen. De sound is lastig samen te vatten, want het is een mix van allerlei verschillende stijlen door elkaar. Ik zou het vooral omschrijven als een soort hypnotiserende trip waar je automatisch in meegenomen wordt. De combinatie van het unieke stemgeluid van frontvrouw Cato, de drumsolo’s van haar broer Joost en de strakke riffs van gitarist Daniel maken de perfecte blend die resulteert in een hele vette performance. Perfect om van te genieten in de namiddag, met de zon op je gezicht en je voeten in het zand. En psst… Op 16 december staat MY BABY in onze Grote Zaal, er zijn nog tickets!

My Baby - Stupid | POP22

Lotte tipt:
Little Simz
Zaterdag | Teddy Widder, 20.30-21.30

‘Sometimes I Might Be Introvert’ is de titel van haar laatste plaat. Een titel die je nieuwsgierig maakt, want het laat meteen al doorschemeren dat het een heel persoonlijk album is. Little Simz is dan ook niet bang om te rappen over het zoeken naar waardering en bevestiging, over de afwezigheid van haar vader en over hoe moeilijk de splitsing tussen haar privéleven en haar leven als artiest kan zijn. Haar introverte karakter omschrijft ze zelf als haar superkracht. En gelijk heeft ze, want die kracht voel je echt als je naar haar muziek luistert. Live is het dan ook heel indrukwekkend, omdat ze haar emoties perfect over weet te brengen op het publiek. Wanneer ze begint te rappen, voel je als het ware hoe de deur tot haar persoonlijkheid langzaam open wordt gezet. En dat blaast je echt omver!

Little Simz - Woman feat. Cleo Sol (Official Video)

Meike tipt:
Mama Snake
Zondag | Rex, 21.30 - 00:00

Reken er maar niet op dat de zondagavond het einde betekent. Na een dagje vlammen op de set van techno-sweetheart Mary Lake en de vast-en-zeker-nu-al legendarische crossover van Afra b2b Serge, is Mama Snake de weg naar zondagse verlossing. Mama Snake staat aan de top van de Kopenhaagse scene en staat bekend om haar vlijmscherpe mix-skills, met een ever-goed humeur. Zo goed als overal waar ze komt, staat het publiek met een grijns van oor tot oor uit hun plaat te gaan. Dit doet ze niet alleen door een flink aantal classic bangers of meezingers uit haar vinylkoffer te toveren, ook de meest rauwe en hoekerige techno weet ze met souplesse door een set heen te fietsen. Haar selectie danst rond trance heen en heeft ook die uitwerking op haar publiek. Raap je laatste restje energie en vrienden bij elkaar voor een spetterende zondagsessie met Mama Snake.

Mama Snake | Boiler Room x Dekmantel Festival 2018

Meike tipt:
Colin Benders
Zondag | Fuzzy Lop, 01:15 - 02:30

Te onbekend om te tippen is hij niet. Toch is het meer dan en altijd de moeite waard om Colin Benders live te zien. Dat deze man leeft voor muziek spat er van alle kanten af. Met zijn modulaire synth, die hij zelf compleet van kabel tot kabel in elkaar heeft gezet, speelt hij de meest meeslepende en melodische sets voor iedereen die met hem in zijn bubbel wil komen. Je bent er welkom. Benders haalt zijn energie uit de feedback die hij van het publiek krijgt, wat hem vaak nog dieper in zijn soundwaves laat duiken. Zo lang die golven van energie goed zijn, belooft hij alle krochten van de synthesizers door te surfen. Met de euforie van deze show in de pocket, kun je lekker doorstromen naar Avalon Emerson, ook ontzettend niet te missen zondagnacht.

Colin Benders (live) - Stone Techno X Zollverein - ARTE Concert