“Effenaar moet door nieuwe coronamaatregelen weer duizenden mensen teleurstellen!“

PERSBERICHT

Het demissionaire kabinet heeft opnieuw strengere maatregelen getroffen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. In navolging van dit besluit, zal ook de Effenaar de komende 3 weken alle shows moeten verplaatsen.
“Weer een lockdown van 3 weken voelt als een doodsteek voor onze sector, de artiesten en onze bezoekers,” aldus een boze Jos Feijen, directeur van de Effenaar. “We volgen alle regels keurig na en hebben het goed voor elkaar, maar ondanks het opvolgen van het beleid worden we nu gestraft voor goed gedrag. Uit bron- en contactonderzoek blijkt dat de meeste besmettingen thuis plaatsvinden. Door onze deuren weer te sluiten, verplaats je het uitgaansleven naar de mensen thuis.”

Effenaar heeft de afgelopen jaren zoveel shows moeten verplaatsen, dat een ticket kopen voor veel mensen een teleurstellende bezigheid is geworden. Het poppodium mist de komende lockdownperiode 22 shows, waaronder 10 uitverkochte shows van o.a. Bløf, Karsu, Froukje, Epica en de Jeugd van Tegenwoordig. “Dat is meer dan 10% van onze totale jaaromzet! Dat zijn 13.000 teleurgestelde mensen en een hoop gefrustreerde artiesten.”

De VNPF, branchevereniging van de poppodia en festivals van Nederland, pleit in hun laatste persbericht voor gerichte, intelligente, maatregelen in specifieke regio’s en bij doelgroepen waar aantoonbaar veel besmettingen zijn. Ook geven zij aan dat de waarde van een toegangskaart steeds verder afbrokkelt; nieuwe restricties zijn binnen de popsector niet nodig en zorgen, wederom, voor programmatische en financiële wanhoop bij popartiesten, poppodia, evenementen, organisatoren, producenten en popfestivals.

Concerten die de komende 3 weken in de Effenaar gepland staan, worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van shows blijven tickets geldig voor de nieuwe datum. “Kijk voor het allerlaatste nieuws over je concertkaartje op effenaar.nl of volg onze social media kanalen. Gelukkig blijft het Effenaar restaurant de komende periode tot 20.00u geopend. En je kunt, net als tijdens de laatste lockdown, gerechten mee naar huis nemen.”