The Sessions en NS presenteren online piano-concert vanuit Eindhoven Centraal

Aankomende zaterdag 6 februari staat er een bijzondere uitzending van The Sessions op het programma! Vanaf 21.00 uur zie je op www.thesessions.stream een optreden van musicus David Hordijk op de nieuwe stationspiano! Het decor: Eindhoven Centraal. 

De stationspiano in Eindhoven maakte vorige week veel emoties los. Relschoppers takelden de oorspronkelijke piano stevig toe waardoor die zo goed als onbruikbaar werd. Een filmpje van de ochtend na de rellen waarin Eindhovenaar David Hordijk het nog voor elkaar kreeg om de piano te bespelen, ging uitgebreid rond op sociale media. Na een actie van enkele ondernemers stond er na twee dagen alweer een nieuwe piano in de stationshal.

“De stationspiano is een symbool van hoop geworden”, vindt Hordijk. Hij is blij met de nieuwe piano. “Er zit meer volume in waardoor je meer dynamiek en gevoel in je spel kunt leggen.” Het inspireerde hem om samen met The Sessions en NS dit online concert te organiseren, waarin hij eigen werk zal spelen. “Spelen voor mensen is wat ik het allerliefste doe. We leven in een snelle tijd met zó ontzettend veel prikkels. Wanneer ik muziek maak, vergeet ik de waan van de dag, vergeet ik alles om me heen en het enige dat overblijft: De muziek. Dát gevoel. Dat is wat ik mensen wil geven."

De stream begint zaterdag om 21.00 uur en je kunt hier klikken voor meer informatie over David Hordijk en het optreden.