Effenaar lanceert interactieve podcastwandeling

Een wandeling, podcast en augmented reality ervaring ineen. Effenaar lanceert in samenwerking met Dutch Rose Media een interactieve wandeling door Eindhoven met toegevoegde belevingen. In Effenaar Hidden Tracks ga je op pad met een digitale tourleider die je verhalen vertelt over muzieklocaties in de stad terwijl de archiefbeelden en concertposters je letterlijk om de oren vliegen.

Ben je het beu om thuis te zitten? Dan is dit de perfecte reden om je benen te strekken. Tijdens een wandeling van twee uur – of een fietstocht van een uur – ontdek je anekdotes, backstagemythes en de historie van Effenaar en partner-podia als Stroomhuis, Area51, Altstadt, Café Wilhelmina, Dynamo en Rozenknopje. Verhalen over het legendarische Dynamo Open Air, de chaotische Effenaarshow van Pete Doherty in 2008 en de transformatie van Jazz Sociëteit Wilhelmina naar Café Wilhelmina.


Je ervaart de wandeling via de gratis app Hidden Tracks – Eindhoven City, die is ontwikkeld door Eindhovens techbureau Dutch Rose Media. In deze app vind je allerlei wandelingen door de lichtstad die door middel van augmented reality, audiofragmenten en visuele elementen een extra beleving krijgen. Augmented reality betekent letterlijk ‘aangevulde realiteit’, met deze techniek wordt er een extra laag aan de werkelijkheid toegevoegd. Bekende apps die dit principe toepassen zijn Pokémon Go en Google Lens.

‘Het idee voor de wandeling ontstond tijdens de eerste lockdown; alle muziekzalen zaten op slot en alle geluidsmannen en fotografen thuis’, zegt marketeer Bas Nellen van poppodium Effenaar. Om de huisfotografen te eren, en toch wat vermaak te kunnen bieden aan mensen in de stad, werd het idee op touw gezet om een tocht door de stad te maken waarbij wandelaars bij muzieklocaties foto’s van de huisfotografen konden bekijken. ‘Dat idee is lichtelijk uit de klauwen gelopen en samen met Dutch Rose Media hebben we iets veel mooiers neer weten te zetten dan oorspronkelijk het idee was. En nu we in een tweede lockdown zitten valt het oorspronkelijk idee weer precies op zijn plaats.’


De Effenaar Hidden Tracks wandeling is te ervaren voor mensen met een smartphone die nieuwer is dan de Iphone 5 of Samsung S5. Meer informatie over de wandeling en waar je deze kunt downloaden vind je op de website van de Effenaar.

Voor wandelaars is er een afspeellijst te vinden op Spotify die de wandeling aanvult. De artiesten en genres veranderen mee met de locaties die de wandelaar bezoekt; van gruizige garage bij het Stroomhuis tot frisse folk bij Rozenknopje.

Klik hier voor meer informatie.

Effenaar Hidden Tracks | Trailer