Effenaar en Klokgebouw verenigd op 1,5 meter.

Effenaar en Klokgebouw brengen in het najaar van 2020 een serie corona-proof concerten met een capaciteit tot 1.000 personen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat grote artiesten dit jaar tóch naar Eindhoven kunnen komen.

Het zal niemand verbazen dat naast de Effenaar ook het Klokgebouw zwaar getroffen is door de situatie waar we door Corona in zijn beland. Nagenoeg alle grote festivals en dance feesten hebben moeten annuleren, en er is nog totaal geen zicht op wanneer dit weer wel mogelijk is.

“Gelukkig hebben we nu toch weer wat perspectief in het najaar” zegt Jan Buys van het Klokgebouw. “Daarmee is er in de stad, ook in deze periode, weer een plek voor shows van deze omvang. Dit hadden we zonder steun van de Effenaar niet kunnen realiseren. Doordat de Effenaar deze eerste stap gezet heeft is er nu ook voor andere gebruikers in de stad de mogelijkheid van deze inrichting gebruik te gaan maken.”

Het initiatief zorgt er voor dat artiesten, freelancers en specialistische bedrijven voor geluid, licht en podiumbouw weer een beetje inkomsten kunnen genereren. Iedereen in deze keten heeft, samen met de Gemeente Eindhoven, zich ingezet om dit initiatief mogelijk te maken. Want machteloos stil zitten, dat zit niet in onze aard.

De eerste twee bevestigingen in deze reeks zijn Eefje de Visser op vrijdag 30 oktober en The Dutch Queen Tribute op zaterdag 28 november. Voor beide shows is de verkoop reeds gestart via Ticketmaster.