Ticketregeling in de maak voor afgelaste en verplaatste shows

Bewaar je ticket, geniet later.
Nederlandse theaters, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren, musea en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. De verschillende brancheverenigingen slaan de handen ineen en roepen hun bezoekers op om hun ticket te bewaren tot de deuren weer opengaan. 

Ook de Effenaar sluit zich aan bij deze oproep.
Ook de Effenaar zoekt naar passende oplossingen voor de houders van tickets, de bezoekers. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden door de coronacrisis. Het oorspronkelijke ticket blijft dan gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum, dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief (service)kosten, die later ingewisseld kan worden. Deze voucher blijft 24 maanden geldig. Heb je het bedrag van je voucher niet volledig besteed en is de termijn van de voucher verstreken? Dan wordt het restbedrag naar je overgemaakt. Tevens is het mogelijk om het aankoopbedrag te doneren, of geld terug te vragen. 

We zijn samen met onze ticketingpartner Ticketmaster hard aan het werk om te zorgen dat we deze regeling ook technisch kunnen ondersteunen. Je ontvang op een later moment nog een bericht waarin uitgelegd wordt wat je exact moet doen indien je bijvoorbeeld verhinderd bent op de nieuwe datum of het programma wat je zou bezoeken definitief niet door kan gaan.
Hier hebben we een lijst met de meest voorkomende vragen rond de voucherregeling opgesteld.

Geniet later
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets hun bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector en de sport de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen. Dit geeft de sector de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst. Deze gezamenlijke regeling krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’ kun je vinden op bewaarjeticket.nl en voor Engelstaligen op saveyourticket.nl.