Effenaar exposeert posters jaren 90 op Strijp S

Na de postertentoonstellingen van de jaren 70 (in de Oude Rechtbank) en de jaren 80 (in het van Abbemuseum), zijn nu de roerige jaren 90 aan de beurt. Grunge en britpop kwamen op en de dance begon de nacht te bepalen. En dat merkte je ook aan de posters, die veel meer kleur kregen.

In samenwerking met Trudo exposeert de Effenaar vanaf 23 november een gedeelte van deze posters op de zesde etage van het Veem op Strijp S. Deze tentoonstelling is onderdeel van de tentoonstelling ‘Honderd’ ter ere van de 100 jarig bestaan van Trudo. Ook zal er op die dag het magazine met een selectie van de posters uit de jaren 90 gepresenteerd worden.

De gehele expositie wordt geopend op 2 juni 2017, maar tot die tijd zijn er enkele momenten dat het publiek al kan een kijkje kan komen nemen of een bijdrage kan doen. Deze posterexpositie is daar een van.

Opening expositie met live-muziek van Richard Plukker (Candybar Planet):  
23 november
19:30 tot 21:30
Veem gebouw (zesde etage)

Effenaar Revisited
Onder de naam Effenaar Revisited exposeert de Effenaar posters van verschillende decennia in diverse locaties in Eindhoven. Hierna worden deze posters definitief geschonken aan het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven (RHCe) zodat ze daar in de juiste klimatologische omstandigheden bewaard worden en iedereen kan blijven genieten van deze bijzondere collectie.

Het eerste decennium, de posters van de jaren zeventig, hingen eind 2015 en begin 2016 in De Oude Rechtbank. Voor de jaren 80 weken we in de zomer van 2016 uit naar het Van Abbemuseum, die hun 80ste verjaardag vieren met een expositie over de jaren 80. De collectie van de jaren negentig wordt vanaf november 2016 opgenomen in de expositie ‘Honderd’, over 100 jaar Trudo.

Oude posters Effenaar on tour