Hollandse Kost vangt Hollandse Nieuwe

Het kostte de nodige uren met onze hoofden in de nek om al die verse visjes te proeven. Met schoongewassen handjes en onze tanden fris gepoetst kunnen we jullie vol trots melden: “Dames en heren, we hebben ‘m!” De Hollandse Nieuwe die zondag 16 oktober het Hollandse Kost festival mag openen is: PingPongPoëzie! 

PingPongPoëzie
De naam is geen verwijzing naar welke vorm van smartlapperij dan ook. Dit zevenkoppige gezelschap uit Tilburg verrast je met een combinatie van muziek en theater. Daarbij toveren ze een veelvoud van genres uit hun instrumenten, van reggae tot folk en carnaval tot chansons.

Hollandse Kost
Hollandse Kost, zo heet het nieuwe indoor herfstfestival waarbij alle acts zingen in onze moerstaal. Op de planken van de kleine zaal laten Lucky Fonz III, Aap Noot Mies, Thijs Boontjes Show & Dansorkest en Björn Van Der Doelen horen dat een goede Nederlandstalige songtekst uit meer diepgang bestaat dan smartlapperij als “ik zit te dromen, of jij zult komen”.  In de foyer host POPEI een tweede podium met Brabants talent, waaronder Iris Penning en Thomas Pieters.