Check 1-2 verandert naam in Crash 1-2

De Amsterdamse band Check 1-2 zou afgelopen zondag 10 juni in de Effenaar in het voorprogramma van The Pigeon Detectives spelen. Maar helaas, een ongeluk gooide roet in het eten.

Op de A2 ter hoogte van Beesd kreeg de bus tijdens het inhalen in de linkerbaan een klapband, waarna zij in de slip raakten en op hoge snelheid in de rechterberm terecht kwamen, waarna de bus uiteindelijk op z’n kant in de sloot eindigde. Gelukkig voor de inzittenden raakte de bus eerst met de achterkant de kade, waardoor de bandleden, chauffeur en geluidsman niet ernstig gewond raakten. Zij konden zich met enige moeite uit de bus in het water bevrijden en na twee minuten stond de gehele groep nat maar opgelucht aan wal. De bus is total loss verklaard en de instrumenten en backline hebben grote schade opgelopen.


Volgens brandweerman Erik waren ze “enorme mazzelpikken en moesten ze maar snel een lootje in de staatsloterij kopen.” Op het dashboard van de bus stond overigens wel een plastieke Jezus, dus daar zou het misschien ook iets mee te maken kunnen hebben. Zie onder de foto's van de (on)fortuinlijke band...