Programma Eindhoven Psych Lab 2016 compleet met o.a. Temples en Parquet Courts

Na de eerdere bekendmaking van GOAT en Föllakzoid kunnen we nu met grote trots de overige bands aankondigen voor Eindhoven Psych Lab op 10 en 11 juni; waaronder headliners Temples en Parquet Courts. Daarnaast hebben we ook drie extra ‘Audio Tests’ toegevoegd aan de line up met enkele van onze favoriete artiesten als Black Valleys (wat eigenlijk gewoon White Hills is) met de lokale instrumentenmakers van OWOW, de Tilburgse electro-cha3bi-ravers van Cairo Liberation Front met het Franse High Wolf en het experimentele podium Skid Audio Plant van Luk Sponselee. Uiteraard is er ook dit jaar weer een zonnig terras zijn met lekker eten en frisse speciaalbiertjes.

Temples is een van de vaandeldragers van de psychedelische indierock en hadden in 2012 een grote hit met ‘Shelter Song’. Eerder stond de band uit Engeland al op Lowlands, Down The Rabbit Hole en onze eigen Hit The City. De New Yorkse band Parquet Courts mengt garage en post punk in een spannende mix. De band stond eerder op Werchter en Le Guess Who.

Andere namen die de line up van Eindhoven Psych Lab completeren, zijn onder andere noiserockband TRAAMS, shoegaze band No Joy en garagerockers Audacity.

De volledige lijst met nieuwe namen:
Temples / Parquet Courts/ TRAAMS / No Joy/ Audacity / Ulrika Spacek  / Flamingods / Svper / The Germans / The Future’s Dust / Statue / Blank / The Mystery Lights / Iguana Death Cult

Eerder waren al bevestigd:
Goat / Föllakzoid/ Hills / Orchestra Of Spheres / White Hills/ The Oscillation / Radar Men From The Moon / GNOD / Useless Eaters / Forever Pavot / Papir

Audio Tests
Eindhoven Psych Lab zou geen laboratorium zijn zonder muzikale experimenten en samenwerkingen. Naast de al eerder aangekondigde samenwerking tussen de onze eigen krautrockers Radar Men From The Moon en GNOD, kondigen we vandaag ook de volgende samenwerkingen aan:

Black Valleys meets OWOW (Audio Test 006.epl16) 
Black Valleys (het zijproject van White Hills-leden Dave W. en Ego Sensation) gaan een samenwerking aan met het Eindhovense bedrijf OWOW, dat instrumenten van de toekomst maakt.

Skid Audio Plant (by Luk Sponselee/Zesde Kolonne) (Audio Test 007.epl16)
Ook dit jaar cureert Luk Sponselee (Zesde Kolonne) een podium vol kabels, synths, futuristische elektronische apparaten en artiesten die weten hoe je een mooi, heftig of bijzonder geluid produceert.

Cairo Liberation Front meets High Wolf (Audio Test 008.epl16)
Cairo Liberation Front, de meesters van de Egyptische rave en het op z’n kop zetten van feesten en festivals, gaan de diepte in met de Fransman High Wolf. Verwacht een opzwepende live-set met exotische psych, bewerkte wereldmuziek en veel meer.

Weekendkaarten zijn hier te koop voor € 70,-