Nieuwe headliners bevestigd voor Eindhoven Psych Lab: o.a. Moon Duo en Earth

Eindhoven Psych Lab, het ultieme festival voor moderne psych muziek, kondigt met Moon Duo en Earth twee nieuwe headliners aan voor het festival op 5 en 6 juni. Ook heeft het zijn beeldende kunst programma bekend gemaakt.

Moon Duo stond in 2012 al eerder in de Effenaar, gaf vorig jaar een geweldig optreden op Incubate in Tilburg en zet met het nieuwe album 'Shadows Of The Sun' opnieuw de standaard in de psych scene. De countrydrone band Earth liet eerder een verpletterende indruk achter op o.a. Roadburn.

Ook kunnen we nieuwe namen toevoegen aan het Trouble in Mind stage, waar het Amerikaanse label, onder andere bekend van Jacco Gardner, Fuzz en Mikal Cronin, een gedeelte van de programmering op zich neemt. Het Franse The Limiñanas, de Engelse bands Soft Walls en Ultimate Painting en de Zwitser Klaus Johann Grobe (eerder in januari nog op Eurosonic) zijn toegevoegd aan dit programma.

Ook de Nederlandse band zZz en de Engelse dreampoppioneers The Telescopes zijn het vermelden waard.

Nieuwe bevestigingen:

Moon Duo + Earth
The Limiñanas + Soft Walls + Ultimate Painting + Klaus Johann Grobe
The Telescopes, Kikagaku Moyo, K-X-P + Hey Colossus The Lucid Dream + zZz + Dead Rabbits

Beeldende kunst
Eerder deze week werd ook al het kunst-programma bekend gemaakt met verschillende audiovisuele uitingen:
Expo van Glenn Peeters (Radar Men From The Moon) en Pernilla Ellens in NulZes
Foto’s van Ed van der Elsken van het Natlab in Eindhoven
‘Waterballet’ van Kamiel Rongen

Kaarten voor het gehele weekend zijn te koop voor € 67,50. Een hotelkaart voor twee dagen en een hotelkamer voor: € 270,-.

Eindhoven Psych Lab wordt gepresenteerd door de Effenaar in samenwerking met Liverpool Festival of Psychedelia, winnaars van de NME Award 2014 voor beste kleine festival in de UK.