Vertrek Marijke Appelboom als Directeur/Bestuurder van Poppodium de Effenaar

Na ruim 15 jaar neemt Marijke Appelboom afscheid als Directeur-Bestuurder van de Effenaar. In die functie was zij de afgelopen 15 jaar verantwoordelijk voor het operationeel, inhoudelijk en zakelijk beleid van de Effenaar. Begin 2012 werd Appelboom ernstig ziek. Na anderhalf jaar ziekte keerde zij weer terug in haar functie. Na haar langdurige afwezigheid bleken de Effenaar en Marijke uit elkaar gegroeid te zijn en verschillende inzichten te hebben over de toekomst van de Effenaar.

In de ruim 15 jaar waarin Marijke Appelboom werkzaam was als directeur heeft de Effenaar grote veranderingen ondergaan. Van een klein poppodium in een oud maar karakteristiek gebouw, naar een modern gebouw waarin de Effenaar haar positie in de wereld van podia heeft weten te verbeteren. Marijke heeft zich meer dan ingezet om de Effenaar op die positie te krijgen en een plaats in cultureel Eindhoven.

Het besluit is in goed overleg tussen de Raad van Toezicht en Marijke tot stand gekomen.

De Raad van Toezicht en de medewerkers van de Effenaar zijn Marijke Appelboom veel dank verschuldigd, niet alleen voor haar kennis en toewijding aan het poppodium maar vooral aan de resultaten die ze daarin bereikt heeft.

Marijke Appelboom zal eerst nog een tijdje aan haar mobiliteit gaan werken, die na diverse operaties nog niet optimaal is en na de zomer naar een nieuwe functie uitkijken.

Omtrent de aanstelling van een nieuwe directeur is de Raad van Toezicht zich nader aan het beraden.