Interview

Kraak & Smaak Q&A

Zaterdag 1 april komt Kraak & Smaak weer terug naar Eindhoven! Na meerdere optredens in onze kleine zaal én een live performance tijdens Koningsnacht vorig jaar vonden wij het hoog tijd om weer eens bij te kletsen met de heren!


Kunnen jullie even kort wat over jezelf vertellen?
Kraak & Smaak is in de kern Wim Plug, Oscar de Jong en Mark Kneppers. We maken en brengen muziek uit, en treden op met dj sets en een complete live band sinds pakweg 2003. Qua stijl zou je kunnen denken aan een dance act met funk, disco, electronica en house; vaak in combinatie met liedjes maar altijd met een flinke rock 'n roll rand.

We zien veel DJ mixes online komen - naast de nieuwe single natuurlijk - zijn jullie bezig met nog meer nieuw materiaal?
Ja klopt – er komt ook nog een Juicy Fruit remixed album aan in mei, maar na de zomer is de cirkel vwb dit album waarschijnlijk wel rond. We zijn dus inmiddels al weer druk bezig met nieuw materiaal, en zijn ook de nodige remixen aan het afronden. Waarschijnlijk kunnen jullie het eerste écht nieuwe K&S materiaal vanaf begin najaar verwachten

Wat zijn de toekomstplannen? Zijn er nog bepaalde shows die jullie enorm graag willen spelen?
In april en mei dus een nieuwe ronde in de Nederlandse clubs en voor de tweede helft van mei gaan we weer richting de VS. En voor de zomer natuurlijk hopelijk een veelvoud aan toffe festivals in binnen- en buitenland; twee in het buitenland die we nog wel eens een keer zouden willen doen, zijn Fuji Rock in Japan en Burning Man in de VS.

Wat is jullie gaafste herinnering sinds jullie zijn gaan touren?
Phew, we hebben zoveel maffe en leuke dingen meegemaakt, maar de langere tours kriskras door de VS heen waren toch wel het meest bijzonder. En in mei staan we weer op het Joshua Tree Music Festival, in het gelijknamige natuurreservaat in Californië. Een echt en te gek hippie festival zoals je ze alleen maar daar ziet.

Staan er nog spannende dingen op de planning voor Boogie Angst?
Vorige maand hebben we net onze eerste Boogie Angst label compilatie uitgebracht, waaronder ook – jawel – op cassette. En voor komende maand staat de nieuwe solo EP van Meeka Kates op de planning, de Amerikaanse zanger en muzikant die ook op ons laatste eigen album meedeed (So Clear). 

Tenslotte: vol verwachting klopt ons hart ook voor Moods, die snel met een nieuwe single uit zal komen en een compleet album ‘in the works’ voor na de zomer. En dat gaat er echt eentje worden!