​Steffi Blonk nieuwe programmeur

Begin dit jaar besloot onze programmeur Elvin Usidame voor een avontuur in Amsterdam te kiezen en niet het minste; vanaf februari is hij aan de slag bij Paradiso. Inmiddels is ook bij ons de kogel door de kerk en presenteren we trots onze nieuwe programmeur Steffi Blonk, afkomstig van de Mezz uit Breda. Ze start per 1 maart.

Even voorstellen dus. We stelden haar wat vragen, want wie vertelt het beter dan Steffi zelf.

Jouw carrière in vogelvlucht?

“Als bijbaantje werkte ik bij podium Roepaen (in het pittoreske Ottersum) achter de bar. Ik studeerde toen net aan de NHTV, vrijetijdsmanagement. M'n meest memorabele moment was de show van Bon Iver in 2008. Die performance stond vanaf dat moment in m'n geheugen gegrift. Ik vond sowieso dat het programma voor Roepaen wel wat vaker wat voor jongeren mocht bieden, dus samen met wat anderen richtte ik een 'jongeren programma commissie' op en we gingen aan de slag. Daarna volgde er al snel een stage bij Bibelot bij de programmering en productie en vrijwilligerswerk bij Mezz en verschillende festivals. In 2011 mocht ik 'officieel' als programmeur aan de slag bij Mezz.”

Waarom eigenlijk programmeur?

“Als programmeur krijg ik het meeste energie van een samenwerking waar alles precies samenvalt. Iets dat je uit enthousiasme voor de inhoud samen opbouwt en waarmee je de doelstellingen haalt die je voor ogen hebt. En laten we eerlijk zijn, soms is het ook erg fijn om 'gewoon' een keer een klapper van een show te boeken. Zowel voor een klein als een groot publiek. Bij Mezz waren dat voor mij o.a. Saybia, Dubioza Kollektiv, Trixie Whitley, Hatebreed, Flying  Horseman, Solstafir, Woody Smalls en het jaarlijkse Ik Zie U Graag festival.”

Wat wil je voor de Effenaar en Eindhoven gaan betekenen?

“Mijn hart gaat sneller kloppen van goede (neo)soul, roots (folk/americana) en hiphop. Dus ik hoop dat ik met deze voorliefde en kennis bij de Effenaar wat kan betekenen. Daarnaast was het voor mij altijd een flinke opgave een vette metalshow te boeken met Tilburg en Eindhoven als 'buren', dat doorzettingsvermogen breng ik mee naar Eindhoven.”