Scholen

Scholen en de Effenaar
De Effenaar vindt het belangrijk jongeren de kans te geven livemuziek te beleven en de wereld van popmuzikanten en concertzaal te verkennen. Hiervoor ontwikkelde de Effenaar een aantal speciale programma's. Samen met de school maken we inspirerende plannen op maat, waarbij we rekening houden met roosters en voorkeuren.   

ONS AANBOD:

(Pop)muziek is overal
Zeven lessen over de geschiedenis van de popmuziek, een (professionele) muzikant in de klas en zelf muziek maken. We doen dat op een unieke manier, door samen te werken met professionele muzikanten die hun strepen verdiend hebben in het huidige popmuzieklandschap.  

Live in concert 
Speciaal voor scholen organiseren wij (middag)concerten met de mogelijkheid tot workshops, gastlessen en meet and greets. Het concert kan ook gekoppeld worden aan de lessen (Pop)muziek is overal of Popworks

Popworks – workshops op school of in de Effenaar 
Verschillende workshops en gastlessen gerelateerd aan popmuziek en de popmuziekindustrie. Voorbeelden van de mogelijkheden zijn: muzikant in de klas, professional aan het woord, songwriting, rap- en beatboxworkshops, DJ/ VJ workshopsstreetbeats, stickercultuur, fotografie, animatie, hiphopdans en meer. 

Clubtour - rondleiding 
Een kijkje in de keuken van de Effenaar; voor, op en achter het podium. Wat doet de Effenaar en hoe ziet het eruit? Eventueel te combineren met Effe Naar School. 

Effe Naar School – op school of in de Effenaar
 
De Effenaar vertelt over de eigen geschiedenis; wat is een popzaal, welke beroepen zijn er binnen de Effenaar en wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een concert? Er kan ook een discipline of speciaal thema worden uitgelicht zoals techniek, programma of publiciteit.  

Smart Venue 
Met ingang van schooljaar 2019-2020 bieden we workshops aan in het kader van de Smart Venue. Deze zijn nog in ontwikkeling.  
Kijk alvast op de website van Smart Venue om te zien wat we nu al doen op het gebied van augmented & virtual reality. 

Programma op maat
 
De Effenaar staat open voor inspirerende plannen en projecten en gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden en het budget.  

Cultuurkaart
De Effenaar is acceptant van de cultuurkaart.

Schoolfeesten/zaalhuur
Heb je een schoolfeest of andere activiteit, dan kun je daarvoor ook een zaal van de Effenaar huren.

Contact
wil je meer informatie, neem dan contact op met Lea Kliphuis – programmamaker cultuureducatie 
school@effenaar.nl / 040 244 88 61

Hieronder een impressie van de Montessoridag in 2015:

Cultuureducatie - Workshops en concert | Effenaar Eindhoven

Kijk hieronder naar enkele voorbeelden van concerten voor scholen in de Effenaar door Kim Janssen en Chef'Special:

(Pop)muziek is overal PO: Kim Janssen - Effenaar
(Pop)muziek is overal VO: Chef'Special - Effenaar