Ga direct naar: Hoofdinhoud

Hybrid Music Vibes #2: Max Frimout

Max Frimout

Geluidskunstenaar Max Frimout is een artiest die live elektronische muziek creëert. Zijn performance is momenteel gericht op het onderzoeken van beweging en geluid, samen met choreografe Alesya Dobysh. Frimout onderzoekt en verkent geluid vanuit een perspectief van technische fysica. Momenteel studeert hij aan het Instituut voor Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.  

Een van zijn belangrijkste inspanningen is de artistieke leiding van Odio, een iOS-app voor het hosten van interactieve sonische kunstwerken met de nadruk op ruimtelijke esthetiek in de virtuele wereld. "Ik maak zelf kunst met AR en VR toepassingen, voornamelijk in het domein van geluid. En ik ben altijd geïnteresseerd om te zien wat daar verder in te doen is en ontwikkelen is." 

Hybrid Music Vibes

De artiest opereert momenteel vooral nog in één specifiek domein, namelijk 3D-geluid en de aurale kant. "Ik heb zelf eigenlijk een soort van natuurlijke weerstand tegen bewegen in de visuele kunsten, alleen omdat er dan daarin ook iets gebeurt. Mijn houding daarnaartoe is altijd geweest; 'audio eerst'.

Ik denk ook dat het deels een soort van Eindhovens unicum is, een project in de stad waar ik vandaan kom en waar mijn interesse ligt.
Max Frimout over zijn deelname

Desondanks ziet Frimout veel interessante dingen gebeuren in de techniek en bij andere artiesten. Hieruit filtert hij de projecten en mogelijkheden die hij interessant en sprekend vindt, waar hij mogelijk zelf weer mee verder kan gaan. "Tijdens Hybrid Music Vibes kan ik ook zien waar andere artiesten mee bezig zijn als ze aan de slag gaan met VR en AR. Ik ben ook heel benieuwd wie wat verder gaat maken." Daarnaast haalt hij ook veel inspiratie uit de verschillende sprekers, die één van de redenen waren om mee te doen aan het traject. 

Check hier zijn concept:

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12