Roy Ayers


DDW MUSIC FESTIVAL SPECIAL


Roy Ayers

Godfather van de Acid jazz naar Fifth

'Everybody loves The Sunshine' uit 1976 is waarschijnlijk de meest bekende single van de Amerikaanse funk-, soul- en jazzvibrafonist Roy Ayers. Er worden talloze samples van gemaakt door verschillende hiphop artiesten die hem bovendien als een grote inspiratiebron zien. Ayers is een bezige baas en brengt vanaf begin jaren 60 de ene na de andere plaat uit, werkt samen met Fela Kuti, Herbie Mann en zelfs Britse house artiesten.

Ayers begint op zijn vijfde met het bespelen van de vibrafoon en wordt gezien als één van de drijvende krachten achter de Acid Jazz stroming. Deze levende legende gaat een feestje bouwen in de Fifth. En dat is funky!

DDW Music Festival Special info

De show van Roy Ayers in Fifth is een onderdeel van DDW Music Festival. Ook dit jaar organiseert de Effenaar tijdens Dutch Design Week (DDW) weer verrassende shows en vette feesten op toffe plekken in de stad; Van hiphop, tot indie naar rootsy en natuurlijk ook party. Met je DDW Music Festival-bandje kun je tijdens DDW de hele week jouw favoriete feestjes, concerten en locaties kiezen. De nacht in met DDW Music Festival.

Roy Ayers: NPR Music Tiny Desk Concert
roy ayers searching & everbody love sunshine
Roy Ayers Vibrations (Live 1976)