Verplaatst

Ilse DeLange


'Gravel & Dust'


Ilse DeLange

Een terugkeer naar haar bron van roots, folk en americana.​​

Deze show is verplaatst naar zondag 5 april ivm deelname van Ilse aan het programma 'Sing Meinen Song' in Duitsland. Kaarten voor de originele datum blijven geldig. Mocht je op de nieuwe datum verhinderd zijn dan kunnen de kaarten worden teruggebracht waar je ze hebt gekocht. Voor meer info zie https://www.effenaar.nl/tickets

‘Gravel & Dust’ is de titel van het nieuwe Americana album, opgenomen met T-Bone Burnett, van Ilse DeLange. Met dit album zet Ilse een nieuwe stap vooruit. Het is een aanwakkering van een oud en vertrouwd vuur. Een terugkeer naar haar bron van roots, folk en americana.

‘Gravel & Dust’ is een nieuwe stap vooruit, een aanwakkering van een oud vuur, en tegelijk een terugkeer naar haar bron. De cirkel van World Of Hurt rondgemaakt door samen te werken met de man die een hoofdrol speelt in de muziek die dat klassieke debuut 21 jaar geleden inspireerde.

Het nieuwe album is meer dan een verzameling van tien liedjes, het is een echt álbum, niet voor niets verschijnt het ook op vinyl. Een eenheid van sfeer, een introverte, warme liefdesverklaring aan een weldadige bron van muziekliefde. Het is alsof T-Bone Burnett Ilse DeLange in een kamer heeft gezet. Op een kruk met een gitaar, en één spotje op haar heeft gericht, met in de schemer om haar heen, muzikanten die zó goed zijn dat ze geen behoefte hebben om dat steeds te bewijzen.