Devil's Pie


D'Angelo documentaire


Devil's Pie

Effenaar en Natlab presenteren samen Devil's Pie

In het weekend van Hemelvaart zie je Devil's Pie - D'Angelo, een intiem, ontroerend en verrassend portret van één van de meest mysterieuze figuren uit de muziekscene: D’Angelo, die met zijn albums Brown Sugar (1995) en Voodoo (2000) een ongeëvenaarde status verwierf binnen de neo-soul movement. Een bijzonder levensverhaal van een muzikaal genie dat toevallig ook een wereldster is...  

Op zaterdag na de film draait DJ Don Gio van weLOVEweFUNK + free drink in het Natlabcafé.

In de documentaire volgt de Nederlandse documentairemaker Carine Bijlsma D’Angelo tijdens de tournee van zijn album Black Messiah. De soulmuzikant ging de jaren ervoor door een moeilijke periode waardoor hij meer dan een decennium uit het publieke oog verdween. In die tijd raakte hij in een spirituele crisis door zijn status als superster.
Bijlsma duikt in de wereld van de muzieklegende en komt via interviews met D’Angelo, grote namen als Questlove, Pino Palladino, Alan Leeds (voormalig tourmanager van Prince en James Brown) en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal, er langzaam achter wie D’Angelo eigenlijk is. Ze neemt ons mee in zijn innerlijke strijd tussen zijn afkomst uit het arme Virginia en de verleidingen van de muziekindustrie en de macht die de muziek met zich meebrengt.

Devil's Pie - D'Angelo