The Matchlight Pre-Party Disco


JC Thomaz & the Missing Slippers + Rhinorino + The Ballet Bombs


The Matchlight Pre-Party Disco

De vetste choppers en de hardste garagerock in de zwoelste disco van Eindhoven

De Matchlight Motorcycle Show is de vetste en ruigste motorshow van Eindhoven. En bij die motorshow hoort net zo'n vet feestje. Het Klokgebouw is de locatie voor een garagefeestje dat zijn gelijke niet kent, al is het maar omdat niet alleen je oren, maar ook je ogen de kost krijgen met de ruigste choppers en hardste caféracers. 

JC Thomaz & the Missing Slippers nemen je mee terug naar het eind van de sixties toen Rock ’n Roll met psychedelica werd gemengd en de garagesound ontstond. De Rotterdamse band maakt op blues gebaseerde rock 'n roll op speed, doorwrongen met '60/'70 garage, knipogend naar 80's glam. J.C. Thomaz & the Missing Slippers beoefenen een rauwe sound die je doet denken aan The Cramps op tour met The Stooges. Ze scheuren iconen en oldies uiteen om deze te hervormen en daarmee presenteren ze iets dat zowel spiksplinternieuw als eeuwenoud is. 

Rhinorino is de sexy stoner rock 'n roll trio uit Utrecht. Geïnspireerd door bands als Queens of Stone Age en The Eagles of Death Metal maken deze heren en dame strakke rock songs met een sexy randje. Afgelopen jaar sloopten ze de eerste Matchlight Pre-Party en inmiddels is hun nieuwe plaat "Let's Blow This Popsicle Stand" uit op eLBlanqueo.

The Ballet Bombs
De Matchlight Pre-Party Disco word geopend door deze nieuwe locale helden: Rubin “Zwoelboy” van Nistelrooy, Erik “El Cahole” van Beek en Frankie Fuzz. Deze psychedelische punkers gaan tot het sonische gaatje met buitenaardse oscillaties, zeeën van galm en speaker verscheurende fuzz tonen. Maar ze noemen zich zelf liever de Blink 182 van de garage fuzz.

J.C. Thomaz & The missing slippers MAASSILO ROTTERDAM
J.C. THOMAZ & THE MISSING SLIPPERS live @ festival CDLN 2018