Matthew & The Atlas


Kim Janssen


Matthew & The Atlas

Krachtige folk voor liefhebbers van Bear's Den, Bon Iver, Mumford and Sons

Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hagerty die krachtige folk maakt met een typisch Brits poprandje. De kracht van Hagerty’s muziek zit hem vooral in de originele en knappe arrangementen: vaak klein beginnend met slechts een akoestische gitaar, en uitmondend in een groots, harmonieus slot.

Matthew and the Atlas was de eerste artiest die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten. Met zijn derde album ‘Morning Dancer’ brengt hij zijn muziek naar een nieuw niveau – nog krachtiger, nog experimenteler en mooier dan ooit. Hij wordt niet voor niets de Britse Bon Iver genoemd. 

Songwriter Kim Janssen maakt grande pop met klassieke elementen. Prachtige dromerige zanglijnen worden uitgestreken over spookachtig mooie composities. We durven het bijna geen voorprogramma te noemen, Kim Janssen is namelijk een songwriter van formaat én een perfecte toevoeging aan deze avond.

PALE SUN ROSE // MATTHEW AND THE ATLAS
Kim Janssen – “COUSIN” – Live at TivoliVredenburg
Matthew and the Atlas - Elijah | Mahogany Session