Feng Suave


Lichting presenteert


Zeeland


Feng Suave

Zwoele soulvolle indie-pop

Feng Suave maakt zwoele indiepop, als een warm dekentje voor je ziel.
De composities van deze Amsterdamse formatie, bestaande uit Daniel en Daniel, doen denken aan vervlogen tijden. De dromerige songs zijn doorweven met invloeden uit psychedelische jaren 60's en 70's maar sluiten perfect aan bij de jingle-jangle die nu massaal beluisterd wordt via Spotify. Niet gek dus dat hun eerste single zo'n 8.8 miljoen keer (!) gestreamd werd. 

Na hun zegetocht langs Into The Great Wide Open, DDW Music, Grasnapolsky en ESNS zijn we vereerd ze te mogen uitnodigen tijdens Lichting. Laat je meenemen op het zomerse briesje dat Feng Suave door Eindhoven blaast.
Een aanrader voor fans van Mac deMarco, King Krule en Yellow Days.

Het duo Zeeland is ontstaan in een afgelegen cabine in het woestijngebied Joshua Tree, California. De producers Rutger van Woudenberg en Tom Meijer besloten tezamen Los Angels haar hectiek te verruilen voor de stilte van Joshua Tree waar zij naartoe reden in een met opname materiaal vol geladen Jeep. 
Geïnspireerd door de wijdse omgeving en hun gedeelde passie voor melancholiek, kwamen zij uit bij een mix tussen dromerige lo-fi collages en rauw klinkende drum machines. Datzelfde contrast is terug te horen in de vocalen, die beide heren op zich nemen. 

Lichting 
De show van Feng Suave is onderdeel van Lichting. Lichting is een programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. 

Check www.effenaar.nl/lichting voor meer info! Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 0647329097 (voeg wel eerst het nummer toe) zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

FENG SUAVE - HONEY, THERE'S NO TIME (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
ZEELAND - Rockwood
Feng Suave - Sink into the Floor