Pussy Riot


Riot Days


+ OOO


Pussy Riot

Pussy Riot met nieuwe show naar Eindhoven

Pussy Riot komt met hun nieuwe project ‘Riot Days’ naar de Effenaar, naar aanleiding van het boek van Pussy Riot-lid Maria Alyokhina met dezelfde titel.

Het verhaal, gebracht in een indrukwekkende mix van quotes en poëtische statements, wordt ondersteund door live sax, drums en electronica en performers vol charisma.

‘I predict a riot’, zongen de Kaiser Chiefs in 2005. Wellicht voorspelden de Britten dus toen al de komst van Pussy Riot in 2011; de Russische, feministische, politieke punkrockband die vanuit Moskou met provocerende optredens actief is. De groep zingt over onderwerpen als de situatie van vrouwen in Rusland en de praktijken van president Poetin, die de dames zelfs liet opsluiten in een strafkamp!

De bandleden worden gesteund door artiesten als de Red Hot Chili Peppers, Madonna en Sting en gaan, onlangs hun vaak zware straffen, gewoon door met hun protesten, zoals onlangs tijdens de finale van het WK voetbal.

OOO
Ze zijn energiek, fel en hard, het Groningse drietal OOO (Out of Order). Deze garagepunkband bestaat nog maar een aantal jaar, maar ze gaan net zo snel als hun liedjes. Tweede EP High Pressure kwam eerder dit jaar uit en eerder stonden ze al in het voorprogramma van Chastity Belt en Peach Kelli Pop. Lekker timmeren!

RIOT DAYS by PUSSY RIOT THEATRE
Pussy Riot - Police State
OOO instore @ Concerto record store 25/03/2018