Faces On Tv


Lichting presenteert


+ Jo Marches


Faces On Tv

Elektronische pop voor in de avonduren

Jasper Maekelberg is het brein achter Faces On TV. Hij staat ook wel bekend als de geluidsarchitect van een nieuwe Belgische generatie muzikanten. Hij produceerde onder andere voor Gabriel Rios, Bazart, Warhola en J. Bernardt. Nu gooit hij hoge ogen met zijn solo-project. 

Jasper is een multi-instrumentalist pur sang, op zijn nieuwe album speelt hij alle instrumenten zelf, alle stemmen zijn de zijne, ook die Thom Yorke-falset. Weg van de plug-ins. Alles eigenhandig ingespeeld. Soms met moeite, wat leidt tot verrassingen. Wat ook te horen is op zijn nieuwe album ‘Night Funeral. Een multiplaat die helemaal Jasper Maekelberg is. Je hoort dansende percussie, licht-psychedelische arrangementen, prairiebeats voor urban cowboys. Het is pop-art uit een nabije toekomst. Filmische R&B voor in de avonduren. 

Pop met een likje LSD, dat is de muziek van Jo Marches. Jo Marches is het geesteskind van songwriter Johanneke Kranendonk. Met haar band beweegt ze zich in het spannende schemergebied tussen shoegaze en synthpop. Haar tweede EP Day In Day Out bestaat uit psychedelische liedjes die hallucinerend, maar onverminderd catchy zijn. 

De show van Faces on TV is onderdeel van Lichting, de programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Tijdschema:

20:00 Doors

20:30 Jo Marches

21:30 Faces On TV

(Tijden onder voorbehoud)

Faces on TV - Dancing After All (official video)
Faces On TV - Suspicious (live session)
Jo Marches - Clearing (Official Music Video)