Knight Of The Guitar


Knight Of The Guitar

Knight of the Guitar: Vijf van Nederlands beste gitaristen op één avond op één podium!

Jan Akkerman is al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem, zo niet de grootste! Naast zijn rol in internationale topbands als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Vanavond neemt hij enkele zeer gewaardeerde collega's mee om een pot goed gas te geven.

Line-up: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes, Leif de Leeuw, Ruben Hoeke, de rotsvaste band van Jan en op vocals Laurie Akkerman & Brown Hill 


Over de ‘ridders’ :

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij is actief in verschillende muziekstijlen. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist. Hij maakte jarenlang deel uit van de New Cool Collective, speelt in het succesvolle ‘Montis, Goudsmit en Directie’ trio en heeft daarnaast ook zijn eigen band The Ploctones.

John Hayes is sinds 1990 gitarist van de Amerikaanse funkrockband ‘Mother’s Finest’, die tot op de dag van vandaag de Amerikaanse én Europese podia plat speelt met hun energieke shows. Daarnaast heeft John inmiddels tien solo albums op zijn naam staan en kun je hem op de Nederlandse cafépodia tegenkomen, omdat hij al meer dan 10 jaar Arnhem als thuisbasis heeft.

Ruben Hoeke vierde in 2017 zijn 25-jarig podiumjubileum, bracht tien albums uit in verschillende genres, werkte samen met nationale- en internationale topmuzikanten, speelde door Europa en ver  daarbuiten en werd gevraagd voor de begeleidingsband van de Amerikaanse zangeres Beth Hart. Hoeke is sinds 1992 continu on the road en bracht in juni 2018 met zijn ‘Ruben Hoeke Band’ een dubbel live-cd uit.

Leif de Leeuw is de jongste van de ridders, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit.

Jan Akkerman behoeft niet al te veel introductie: zijn omvangrijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop. Eerder dit jaar kwam er een release uit met het totale overzicht van Jan zijn werk: The Complete Jan Akkerman (26 cd's!). 

LAURIE AKKERMAN AT JAN AKKERMAN’S ‘KNIGHT OF THE GUITAR' 2017, ‘SUMMERTIME’, TIVOLI UTRECHT