In Flames


+ Walkways + Spoil Engine


In Flames

In Flames terug met hun gruwelijke cocktail van metalstijlen en een vleugje pop.

Er zijn weinig nieuwerwetse metalbands die meer invloed hebben gehad op een nieuwe generatie metalheads dan In Flames. De band is dan ook een van de steunpilaren van de zogenoemde Gothenburg metal: een verzameling bands die melodieuze death metal maken. Als een cameleon weet In Flames dan ook verschillende stijlen te mengen tot e en explosief geheel. En in alles zijn ze niet alleen succesvol, maar ook enorm  invloedrijk. Van de traditionele trash, melodieuze death metal, de sfeervolle keyboardpartijen tot de pop-invloeden op de laatste platen, alles adopteert de band alsof ze nooit iets anders gespeeld hebben.

Walkways
Deze kerels hebben hun thuisbasis in Tel Aviv, maar richten hun antennes duidelijk al jaren op moderne Europese en Amerikaanse metal. Invloeden van nu-metal, maar zeker ook pop vloeien door de aderen van deze stoomwals van een band. Ze coverden bijvoorbeeld de James Bond-song van Adele: ‘Skyfall’.

Spoil Engine
Deze gruwelijk vette Nederlands-Belgische formatie komt het metalfeestje van vanavond allesbehalve bederven. Sinds 2015 is Iris Goessens frontvrouw extraordinaire met een strot als een Maserati die van 1 naar 100 gaat in een seconde. Klasbakken!

In Flames - "The Truth" Official Lyric Video
IN FLAMES - Save me (OFFICIAL VIDEO)
Walkways - Despair (For Heaven's Sake) - Official Video
SPOIL ENGINE - Doomed To Die (OFFICIAL VIDEO)