Effenaar 't Wasven


Portland + Charley Crockett + Peter J Birch


Effenaar 't Wasven

Gratis genieten van live muziek in de natuur!

Het Wasven is meer dan een fijn stukje natuur in Tongelre waar je gaat joggen, fietsen of de hond uitlaten. Verstopt in het groen staat daar een boerderij met een restaurantje en een biologische bakker. En je vindt er ook een eeuwenoude plataan die is uitgeroepen tot een van de geluksplekken in Eindhoven. In dit betoverende stukje Eindhoven zorgt de Effenaar in samenwerking met Groendomein Het Wasven voor een extra dosis geluk. Op drie zomerse zondagen in juni, juli en augustus geniet je hier weer van fijne muziek, speciale biertjes en fruitsappen en het beste eten uit de keuken van het Wasven. 

Wij zorgen voor de fijne muziek en het lekkere eten en drinken, jullie voor de fijne sfeer. Dus stop je voetjes in je flip flops en hop; Effenaar ’t Wasven.

Help Effenaar 't Wasven gratis te houden; koop je eten en drinken bij de standjes.

Portland
Portland, Belgium. Het zou zomaar een spannende reisbestemming kunnen zijn. En dat is het muzikaal gezien ook. Portland is natuurlijk de bandnaam en België de afkomst, maar dat laatste moet je weten. Portland klinkt alsof The Veils een date heeft met Jeff Buckley. Weemoedig, heftig en fascinerend.

Charley Crockett
Charley is inderdaad een ver familielid van Davy Crockett, de folkheld van weleer. Maar Charley heeft na rondzwervingen door de VS, Parijs, Spanje en Marokko minstens zoveel reisbagage en ervaringen om zijn songs mee te injecteren. Voor fans van Bill Withers, Merle Haggard en Gary Clark Jr.

Peter J. Birch
We verklappen het meteen; de Poolse songwriter Piotr Jan Brzeziński treedt op onder de naam Peter J. Birch. Niet geheel onlogisch als je naar zijn op Amerikaanse folk en country gebaseerde muziek luistert. Meer dan logisch eigenlijk. Artiesten als Damien Rice en James Vincent McMorrow resoneren in zijn fijne songs, maar ook Amerikaanse grootheden als Wilco en Ryan Adams. Dikke aanrader dus!

Effenaar 't Wasven 2016
Portland - Pouring Rain [Caterpillar Sessions 3/3]
Charley Crockett - "Jamestown Ferry" (Official Video)
Peter J. Birch - "Melinda" (official video)

andere edities Effenaar 't Wasven in 2018